Διάγγελμα Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση: Είχε σχεδιαστεί η διαφυγή τους στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία.
via Associated Press

Διάγγελμα στο ρωσικό λαό μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση έκανε ο Βάντιμιρ Πούτιν λέγοντας ότι η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών ήταν μια «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια» και ότι οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία και για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως από τις ανακρίσεις των δρατών προκύπτει ότι κάποιοι από την ουκρανική πλευρά είχαν συνενοηθεί ώστε να τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορα με τη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση το Κίεβο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για ουκρανική εμπλοκή χαρακτηρίζοντάς τους ως ”παράλογους”.

«Οι εχθροί μας δεν θα μας διχάσουν», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζοντας ότι «όλοι οι δράστες βρέθηκαν και κρατούνται» ενώ δεσμεύτηκε ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Μόσχα ενω έχει κηρύξει ημέρα πένθους η 24η Μαρτίου.

«Προσπάθησαν να κρυφτούν και μετακινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» για εκείνους από την ουκρανική πλευρά ώστε να διασχίσουν τα σύνορα», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε να επαναλαμβάνει την εκδοχή των γεγονότων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB). Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, δεν έκανε καμία αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση, την ώρα που το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.

«Όλοι οι δράστες, όσοι το οργάνωσαν και εκείνοι που διέταξαν αυτό το έγκλημα θα τιμωρηθούν δίκαια και αναπόφευκτα. Όποιοι κι αν είναι, όποιος τους καθοδηγεί», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Θα αναγνωρίσουμε και θα τιμωρήσουμε όποιον βρίσκεται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασε αυτήν την κτηνιωδία, αυτήν την επίθεση στη Ρωσία, εναντίον του λαού μας».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η 24η Μαρτίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Δημοφιλή