ΔΙΕΘΝΕΣ
29/11/2016 13:09 EET | Updated 29/11/2016 16:10 EET

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση στο Οχάιο να ήταν τρομοκρατικό χτύπημα. Την Αλ Κάιντα φέρεται να είχε επικαλεστεί ο δράστης

PAUL VERNON via Getty Images
Law enforcement officials are seen outside of a parking garage on the campus of Ohio State University as they respond to an active attack in Columbus, Ohio, on November 28, 2016.Eight people were injured when an attacker apparently drove into a crowd at Ohio State University on Monday, triggering an hours-long lockdown before authorities declared the campus secure. Law enforcement shot and killed one suspect, according to local television station WBNS, which reported that police led two people o

UPD- Οι αστυνομικές αρχές του Οχάιο εξετάζουν το κατά πόσο η επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, συνιστά τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δράστης της επίθεσης ήταν ο 18χρονος φοιτητής Abdul Razak Ali Artan, ο οποίος είχε φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόσφυγας από την Σομαλία, ενώ είχε ζήσει και στο Πακιστάν. Ο ίδιος είχε εκφράσει το 2015 την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τους μουσουλμάνους, ενώ πριν την επίθεση φέρεται να είχε δημοσιεύσει ανάρτηση στο Facebook, όπου αναφερόταν στην Αλ Κάιντα και στις επιθέσεις μοναχικών λύκων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Artan αρχικά παρέσυρε πεζούς με το όχημά του το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) και στην συνέχεια εξαπέλυσε επιθέσεις με μπαλτά προτού ανοίξει πυρ στην Πανεπιστημιούπολη, με τις κινήσεις του να θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό εκείνες των μοναχικών λύκων στην Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό πρόβλημα με τις αυξημένες ένοπλες επιθέσεις σε χώρους Πανεπιστημίων από «μοναχικούς φοιτητές» και δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρο εάν όλα τα περιστατικά συνδέονται με κάποια οργανωμένη τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 18χρονος φέρεται να είχε μάλιστα δώσει συνέντευξη πριν από μερικούς μήνες στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου «The Lantern», όπου εξηγούσε τους λόγου για τους οποίους ένιωθε δυσαρεστημένος ως μουσουλμάνος στις ΗΠΑ. «Ήθελα να μπορώ να προσεύχομαι δημοσίως, όμως φοβάμαι με όλα όσα συμβαίνουν στα μέσα ενημέρωσης», φέρεται να είχε πει. Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει υποσχεθεί την απέλαση των μουσουλμάνων πολιτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τζιχαντιστικό δίκτυο Amaq μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την συγκεκριμένη επίθεση, ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμα κάποια σύνδεση του Artan με κάποιο τζιχαντιστικό δίκτυο.

Sponsored Post