ΔΙΕΘΝΕΣ
28/08/2017 12:40 EEST | Updated 28/08/2017 12:43 EEST

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι στο Τέξας αναμένεται να ζητήσουν βοήθεια μετά τις πλημμύρες

The Washington Post via Getty Images
HOUSTON, TX - AUGUST 27: Vehicles are seen abandoned in flood water along Beamer Road in Houston, TX on Sunday, Aug 27, 2017. Rising water from Hurricane Harvey pushed thousands of people to rooftops or higher ground Sunday in Houston. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)

To συντομότερο δυνατόν επιδιώκουν να αποστείλουν στο Τέξας ομοσπονδιακούς πόρους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, οι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, καθώς περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν αρωγή.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο Τέξας. Παραμείνει κλειστό το λιμάνι του Χιούστον

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) Μπροκ Λονγκ δήλωσε ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια. Πρόσθεσε στη συνέχεια πως θα ικανοποιηθεί επίσης αίτημα του κυβερνήτη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και εκεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Επιχειρούμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε μια πολύ εκτεταμένη περιοχή, σε περισσότερες από 30 με 50 επαρχίες που έχουν ενδεχομένως πληγεί στο Τέξας», δήλωσε ο Λονγκ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Εξάλλου το Μηχανικό του Στρατού αρχίζει να απελευθερώνει νερό από δύο φράγματα στην περιοχή του Χιούστον, κάτι που θα προκαλέσει πλημμύρες στις γύρω κοινότητες, επειδή η στάθμη στα φράγματα ανέβηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας.

Το Μηχανικό ανακοίνωσε πως πρέπει να απελευθερωθεί νερό τώρα ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη ροή υδάτων από τα φράγματα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)