ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2015 17:27 EET | Updated 10/02/2015 17:27 EET

Tass: Σε συμφωνία εκεχειρίας κατέληξε η ομάδα επαφής για την Ουκρανία

VOLODYMYR SHUVAYEV via Getty Images
A column of Ukrainian forces roles to Debaltseve as it moves near the eastern Ukrainian town of Artemivsk, in the Donetsk region on February 10, 2015. At least six civilians were killed and 21 wounded in a rocket attack on Ukraine's military headquarters in the war-torn east, local authorities said. The attack also hit residential areas of Kramatorsk, which is considered to be under firm Kiev control. AFP PHOTO / VOLODYMYR SHUVAYEV (Photo credit should read VOLODYMYR SHUVAYEV/AFP/Getty Im

Η ομάδα επαφής για την Ουκρανία κατέληξε σε συμφωνία για μια εκεχειρία στις ανατολικές, αυτονομιστές επαρχίες και σε ένα πρόγραμμα για την απόσυρση των βαρέων όπλων από την περιοχή, μετέδωσε απόψε το πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των φιλορώσων ανταρτών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που συναντήθηκαν σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας συμφώνησαν σε μια εκεχειρία, στο μηχανισμό παρακολούθησης της τήρησής της αλλά και σε ένα σχέδιο για την απόσυρση των βαρέων όπλων.

Το Τας, επικαλούμενο πάντα την πηγή την οποία δεν κατονομάζει, σημειώνει ότι το νομικό καθεστώς των δύο αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και οι τοπικές εκλογές παραμένουν ακόμη θέματα υπό συζήτηση.

Η λεγόμενη "ομάδα επαφής" συναντήθηκε σήμερα στο Μινσκ, ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής στην ίδια πόλη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ