ΔΙΕΘΝΕΣ
31/05/2016 08:06 EEST | Updated 31/05/2016 08:07 EEST

Δεκάδες τίγρεις απομακρύνονται από βουδιστικό ναό στη Ταϊλάνδη. Καταγγελίες για κακοποίηση και παράνομη εμπορία

Chaiwat Subprasom / Reuters
A sedated tiger is stretchered as officials start moving tigers from Thailand's controversial Tiger Temple, a popular tourist destination which has come under fire in recent years over the welfare of its big cats in Kanchanaburi province, west of Bangkok, Thailand, May 30, 2016. REUTERS/Chaiwat Subprasom TPX IMAGES OF THE DAY

Οι αρμόδιες αρχές για την διαφύλαξη της Άγριας Ζωής στην Ταϊλάνδη απομακρύνουν τίγρεις από βουδιστικό ναό μετά τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν για παράνομη διακίνηση – εμπορία και κακοποίηση άγριων ζώων.

Τρεις από τις 137 τίγρεις που βρίσκονταν σε χώρους του ναού στην επαρχία Kanchanaburi απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα ενώ η επιχείρηση των αρχών και εξειδικευμένου προσωπικού – συνολικά 1.000 άτομα- αναμένεται να διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

Οι βουδιστές μοναχοί αρνούνται τις κατηγορίες και αρχικά προσπάθησαν να αντισταθούν στην απομάκρυνση των ζώων αλλά τελικά υποχώρησαν όταν οι αρμόδιοι τους παρουσίασαν τη δικαστική εντολή.

Όλες οι τίγρεις θα μεταφερθούν σε καταφύγιο άγριο ζώων.

Ο Wat Pha Luang Ta Bua Tiger Temple (ναός των τίγρεων) αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και επί χρόνια προσπαθεί να εμποδίσει τις αρχές να απομακρύνουν τα ζώα.

Οι επισκέπτες του ναού έχουν τη δυνατότητα να ταϊσουν τα ζώα και να τραβήξουν φωτογραφίες έναντι αμοιβής και παρά το γεγονός πως στον ναό έχει απαγορευθεί η επιβολή χρεώσεων.

«Έχουμε δικαστικό ένταλμα αυτή τη φορά, σε αντίθεση με προηγούμενες φορές που ζητούσαμε τη συνεργασία του ναού, κάτι που δεν απέδωσε» ανάφερε Adisorn Nuchdamrong, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι μοναχοί του ναού έχουν κατηγορηθεί για την παράνομη εκτροφή τίγρεων και για παράνομη διακίνηση-εμπορία ζώων. Σε προηγούμενη «έφοδο» στο ναό τον Φεβρουάριο του 2015 εντοπίστηκαν τσακάλια, ασιατικές αρκούδες και άλλα άγρια ζώα χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες.

Photo gallery Tίγρεις σε ναό της Ταϊλάνδης See Gallery

Πηγή: Reuters

Sponsored Post