ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2016 08:44 EET | Updated 13/06/2016 14:38 EEST

Ο Τραμπ φαίνεται να πιστεύει ότι το Παρίσι είναι στη Γερμανία και το Twitter πιάνει φωτιά

ASSOCIATED PRESS
Republican presidential candidate Donald Trump flashes thumbs up after an address to a group of supporters at a campaign stop at the Flynn Center of the Performing Arts in Burlington, Vt., Thursday, Jan. 7, 2016. (AP Photo/Charles Krupa)

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκε για ακόμα μια φορά ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος άφησε αυτη τη φορά να εννοηθεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι το Παρίσι βρίσκεται στη Γερμανία.

«Άνδρας δέχτηκε πυρά σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι. Μόλις ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος για τρομοκρατικό χτύπημα βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο. Η Γερμανία είναι εντελώς χάλια-πολλά εγκλήματα. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό την ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από την επίθεση στα γραφεία του Σαρλί Εμπντό.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε τις αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου, ενώ πολλοί βιάστηκαν να κοροϊδέψουν τον Τραμπ για τις γεωγραφικές του γνώσεις.

«Ξέρει ότι το Παρίσι δεν είναι στη Γερμανία, σωστά;», αναρωτιέται ένας άνδρας στο Twitter.

Αυτή την φορά όμως ο πιο αμφιλεγόμενος υποψήφιος στην φετινή εκλογική αναμέτρηση δεν έκανε κάποιο λάθος. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος αναφερόταν σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, εκείνο της εισβολής ενός άνδρα που κράδαινε μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι και εκείνο των μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία.