Δίκη Φιλιππίδη: “Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά” το ξέσπασμα της συζύγου του

Συνεχίαστηκε την Παρασκευή η κατάθεσή της Ελπίδας Νίνου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. “Κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν” είπε.
Eurokinissi

Σε έντονο κλίμα συνεχίστηκε η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που διεξάγεται η δίκη του συζύγου της, Πέτρου Φιλιππίδη.

«Έχουμε ταπεινωθεί, έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι πλέον ο Πέτρος δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει τον άνθρωπο. Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε…» είπε εκφράζοντας την πεποίθηση της ότι ο σύζυγός της της έχει πει την αλήθεια για τις τρεις καταγγέλλουσες.

«Ο Πέτρος φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα» ανέφερε η κα. Νίνου.

Η ίδια, αρκετά φορτισμένη, σημείωσε πως: «Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά…Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση».

Δίκη Φιλιππίδη: Τι είπε για το metoo η σύζυγος του ηθοποιού

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο γιατί τόσες διαφορετικές γυναίκες κατήγγειλαν το σύζυγο της, απέδωσε τις καταγγελίες σε οργανωμένο σχέδιο. «Οι καταγγελίες οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν από συγκεκριμένα κέντρα στο πλαίσιο του metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες το έχουν πει. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι. Από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo;» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική αγωγή: Γιατί δεν έχει κάνει μήνυση ο σύζυγός σας;

Μάρτυρας: Την υπόθεση έχουν αναλάβει ικανότατοι δικηγόροι και αυτοί μας συμβουλεύουν τι θα κάνουμε.

Πολιτική αγωγή: Από ποιον οργανώθηκαν;

Μάρτυρας: Θα αποδειχθεί. Η εκδίκηση στο θέατρο μπορεί να προκληθεί και από μια ατάκα, μια λέξη. Η πίτα στο θέατρο έχει ξανά μοιραστεί. Δείτε τι γίνεται στις σειρές αυτή τη στιγμή. Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή. Ήταν περιττός πολύ ο Πέτρος. Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, παρθήκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη.

Χαρακτήρισε τραυματική εμπειρία το βιασμό και υποστήριξε πως όταν συμβαίνει πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα. «Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις. Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά 8-10-12 ετών πηγαίνουν και το καταγγέλλουν. Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή», κατέληξε.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την μάρτυρα να δέχεται ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή