ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/05/2020 12:57 EEST

Διμερείς συνομιλίες Ελλάδας- Γερμανίας για τον τουρισμό

Εν μέσω διεργασιών για την επανεκκίνησή του.

NurPhoto via Getty Images

Ελλάδα και Γερμανία είναι σε διμερείς συνομιλίες για τον τουρισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Σε αυτήν τη φάση η Γερμανία, δια μέσου του υφυπουργού Οικονομίας και εντεταλμένου της κυβέρνησης για θέματα τουρισμού Τόμας Μπαράις, βολιδοσκοπεί από κοινού με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες για το ποιες δυνατότητες υπάρχουν για μια προσεκτική επανεκκίνηση του τουρισμού. Ο ίδιος ο Μπαράις μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL/ ntv „Frühstart“ είπε ότι αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε συνομιλίες με τους υπουργούς Τουρισμού της Ελλάδας και της Ιταλίας, σε πρώτη φάση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων και προθέσεων σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των ταξιδιών και τη λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλή διαμονή σε ξενοδοχεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κομισιόν: Οι οδηγίες για τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ο Τόμας Μπαράις αποκλείει πάντως τη σύναψη διμερών συμφωνιών για δημιουργία τουριστικών διαδρόμων, πρόταση που φαίνεται ότι υπεβλήθη από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό προέκυψε από συνομιλία που είχε χθες ο Γερμανός αξιωματούχος με τον αρμόδιο Ιταλό υπουργό Ντάριο Φραντσεσκίνι. Εκείνο που προκρίνει το Βερολίνο σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι να βρεθούν κοινές λύσεις σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τη DW ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επιβεβαίωσε την ύπαρξη συνομιλιών με τον Τόμας Μπαράις και ανέφερε ότι πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να λάβουν θεσμικό χαρακτήρα. Και η ελληνική πλευρά αναμένει τις αυριανές ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «αλλά εάν είναι light, η Ελλάδα θα σπρώξει την διεκδίκηση συγκεκριμένων μέτρων και μέσω διμερών συμφωνιών με άλλες χώρες, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Μεγάλη σημασία έχει η αποκατάσταση των αεροπορικών ταξιδιών».