Δισεκατομμυριούχος επενδυτής θέλει να σώσει τα γουρούνια από τα McDonald’s

Η McDonald’s στοχεύει να έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο, σε ποσοστό 100%, έως το 2024.
|
CNBC via Getty Images

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Καρλ Άικαν παρότι διαθέτει μόλις 200 μετοχές στα McDonald’s αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ευημερία των γουρουνιών που σφάζονται για να γίνουν μπιφτέκια για τα μπέργκερ της δημοφιλής εταιρείας γρήγορου φαγητού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της McDonald’s, ο Άικαν πρότεινε δύο νέα διευθυντικά στελέχη για το διοικητικό συμβούλιο - τις Λέσλιε Σαμουλερισ και την Μάσι Γκαζνελ - , σε μια κίνηση που αφορά «την τήρηση των δεσμεύσεων σχετικά με το χοιρινό κρέας».

Στόχος των πρωτοβουλιών του είναι η McDonald’s να αναγκάσει όλους τους προμηθευτές χοιρινού να εγκαταλείψουν την πρακτική διατήρησης των γουρουνιών σε εξαιρετικά μικρούς χώρους, όπου μετά βίας μπορούν να κινηθούν.

Η McDonald’s στοχεύει να έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο, σε ποσοστό 100%, έως το 2024. Παρόλα αυτά, η αρχική δέσμευση των McDonald’s αναφερόταν στο 2012, δηλαδή πριν από δέκα χρόνια.

«Δεν πρόκειται να μας κοροϊδεύουν πια» σχολίασε ο Άικαν, αμφισβητώντας τις προθέσεις της McDonald’s.

O 86 ετών επιχειρηματίας υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία περίπου των 20 δισ. δολαρίων και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους άνδρες των ΗΠΑ, ορίζοντας με τον δικό του τρόπο τον αμερικανικό καπιταλισμό.

Είναι επίσης ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που προμηθεύει συσκευασίες για τη βιομηχανία χοιρινού κρέατος και πουλερικών, σύμφωνα με τη McDonald’s.

Πηγή: CNBC