ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2019 10:50 EEST

Δοκιμή προηγμένης τεχνολογίας μπλοκαρίσματος κινητών σε φυλακή της Νότιας Καρολίνα

Προσπάθειες για την αντιμετώπιση της λαθραίας χρήσης κινητών από κρατουμένους.

ASSOCIATED PRESS

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι επέβλεψαν αυτή την εβδομάδα τη δοκιμή σε φυλακή της Νότιας Καρολίνα μιας τεχνολογίας παρεμβολών σε σήμα κινητής τηλεφωνίας, για το οποίο κάποιοι ελπίζουν πως θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της απειλής που αποτελούν οι κρατούμενοι με κινητά που έχουν διανοηθεί λαθραία, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Associated Press.

H δοκιμή έλαβε χώρα σε διάστημα πέντε ημερών σε μονάδα στο Broad River Correctional Institution, φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η υφυπουργός Δικαιοσύνης Μπεθ Γουΐλιαμς είπε στο AP ότι είναι η πρώτη φορά που ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με αξιωματούχους πολιτειακής φυλακής για τέτοια δοκιμή.

Δεν δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της δοκιμής, που θα συμπεριληφθούν αργότερα σε αναφορά από τη National Telecommunications and Information Administration.

Η δοκιμή υποδεικνύει την πρόοδο στην προσπάθεια, σε επίπεδο πολιτείας, για την αντιμετώπιση της λαθραίας χρήσης κινητών τηλεφώνων, για την οποία αξιωματούχοι λένε εδώ και καιρό πως αντιπροσωπεύει τη νούμερο ένα απειλή ασφαλείας στα ιδρύματά τους. Τεχνολογία micro-jamming δοκιμάστηκε πέρυσι σε ομοσπονδιακή φυλακή- όπου αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν σε θέση να μπλοκάρουν σήματα τηλεφώνου μέσα σε κελί, ενώ οι συσκευές σε μικρή απόσταση (6 μέτρων) δούλευαν κανονικά- αλλά ένας παλιός νόμος λέει πως οι πολιτειακές ή οι τοπικές αρχές δεν έχουν τη δικαιοδοσία να προκαλούν παρεμβολές στη δημόσιες συχνότητες.

Το 2008 αξιωματούχοι της Νότιας Καρολίνα είχαν λάβει την άδεια από τη Federal Communications Commission να πραγματοποιήσουν ένα τεστ παρεμβολών σε μια διαφορετική φυλακή υψίστης ασφαλείας, σε μια επίδειξη για ΜΜΕ και άλλους αξιωματούχους, μα όχι σε κοιτώνες φυλακής.

Διευθυντές πολιτειακών φυλακών χρησιμοποιούν άλλα μέτρα- όπως μέτρα στην περίμετρο, παρακολούθηση μέσω drones και scanners- για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων, μα υποστηρίζουν πως μια τεχνολογία παρεμβολών που θα έκλεινε όλα τα σήματα είναι η καλύτερη δυνατή άμυνα.

Sponsored Post