Δώρο Πάσχα: Αύξηση και σε αυτό φέρνει ο νέος κατώτατος μισθός

Ποιο είναι το ποσό που θα πάρουν οι εργαζόμενοι.
.
.
Thanasis via Getty Images

Ο νέος κατώτατος μισθός τίθεται άμεσα σε ισχύ, και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου. Όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα, αύξηση της τάξης των 50 ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη αύξηση από το 2019. Τότε ήταν 650 ευρώ, δηλαδή έχουμε μια αύξηση 27% μέχρι σήμερα. Συνολικά αυξάνονται 18 επιδόματα και ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι.

Κατά συνέπεια εύλογα προκύπτει η απορία τι θα γίνει με το δώρο Πάσχα. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το δώρο του Πάσχα, υπολογίζεται στο ποσό που παίρνει ο εργαζόμενος ως μισθό 15 ημέρες πριν.

«Για όσους αμείβονται με τον κατώτατο, είμαστε, ήδη, ακριβώς στο όριο που λέει ο νόμος για να πληρωθούν όσοι ανήκουν σε αυτήν τη μισθολογική κλίμακα, το δώρο Πάσχα με βάση τον νέο κατώτατο», λέει ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

«Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να το δώσει», συμπληρώνει ο κ. Καρούζος «και ο εργαζόμενος θα πάρει 353 ευρώ ως δώρο, με δεδομένο ότι τα καθαρά στα 830 –που θα ισχύουν με την εκ νέου αύξηση του κατώτατου από την 1η Απριλίου, είναι τα 706 ευρώ».

Δημοφιλή