Η ALD Automotive εξαγόρασε τη LeasePlan

Μεγάλη αλλαγή στον κλάδο της μακροχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα
.
.
ALD Automotive

Ο κλάδος του leasing στην Ελλάδα ή της μακροχρόνιας μίσθωσης, έχει βιώσει μεγάλες μετατοπίσεις στη χώρα μας, τα τελευταία λίγα χρόνια. Είχαμε την εξαγορά της Europcar από την Kinsen Hellas, στην οποία συμμετέχει ο όμιλος Σαρακάκη, την εξαγορά της Sixt από τη Μοτοδυναμική (Porsche, Yamaha κλπ.) και τώρα έχουμε την εξαγορά της LeasePlan, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης στόλου και κινητικότητας στον κόσμο, από μία κοινοπραξία με επικεφαλής την TDR Capital, στην οποία μετέχει η ALD Automotive.

Η εξαγορά αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα που τοποθετεί τον νέο όμιλο ως τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας, με συνολικό στόλο 3,3 εκατομμυρίων οχημάτων, παγκοσμίως. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η ALD Automotive και η LeasePlan θα ηγηθούν της μετάβασης στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων και θα διαμορφώσουν περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. Η νέα εταιρική οντότητα που θα δημιουργηθεί, θα αξιοποιήσει την κλίμακα και τις συμπληρωματικές ικανότητές της ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ALD Automotive και η LeasePlan στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία συνένωσης, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Για να ηγηθεί της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο Τιμ Αλμπερτσεν, διευθύνων σύμβουλος της ALD Automotive | LeasePlan, επέλεξε τον Κώστα Πετρούτσο, μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της LeasePlan Ελλάδας, ως διευθύνοντα σύμβουλο και της νέας εταιρικής οντότητας, με άμεση ισχύ.

Η Ζιζέλ Ουρκούια, μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια της ALD Automotive στην Ελλάδα, ορίστηκε ως μελλοντική διευθύνουσα σύμβουλος της FRAER Leasing και της SG Leasing στην Ιταλία, θυγατρικών της Societe Generale, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι διοικητικές και τοπικές απαιτήσεις.

Ο Κώστας Πετρούτσος είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που επιλέχθηκαν τόσο από την ALD Automotive όσο και από τη LeasePlan, ως ο κατάλληλος να εφαρμόσει το απαιτητικό σχέδιο συνένωσης των δύο εταιρικών οντοτήτων και να υλοποιήσει με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα