Η αληθινή ιστορία της Νανσίκα και των αμαζόνων της στην ταινία «The Woman King»

Με πρωταγωνίστρια τη Βαϊόλα Ντέιβις.
Sony Pictures

Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι έτοιμη για μάχη (και για ακόμη ένα Όσκαρ) στο συναρπαστικό πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Woman King».

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία της στρατηγού Νανσίκα (Ντέιβις), αρχηγού ενός αποκλειστικά γυναικείου στρατού που υπερασπίστηκε το βασίλειο της Δαχομέης στη Δυτική Αφρική, στο σημερινό Μπενίν, μέχρι τον 20ο αιώνα. Η ελίτ ομάδα των πολεμιστριών που είναι γνωστή ως Agojie, έδωσε την έμπνευση για τη δημιουργία του στρατού Dora Milaje στο «Black Panther» της Marvel.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Λασάνα Λιντς, Τούσο Μπεντού και ο Τζον Μπογιέγκα, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ, που είχε σκηνοθετήσει το «The Old Guard» του Netflix και το κλασικό «Love & Basketball» το 2000.

«Δεν θα σταματήσουν μέχρι να γίνει δική τους ολόκληρη η Αφρική», λέει η Ντέιβις στον βασιλιά Γκέζο (Μπογιέγκα), καθώς τα πλοία των Ευρωπαίων ετοιμάζονται να εισβάλουν στην ήπειρο. «Πρέπει να αντισταθούμε, για τον λαό μας».

Και το κάνουν, καθώς η Ντέιβις και οι συμπολεμίστριες της αντεπιτίθενται με σκληρότητα στους αποικιοκράτες υπό τους ήχους του «My Power» της Μπιγιονσέ από το άλμπουμ της «Black Is King».

Η Νανσίκα και η νεοσύλλεκτη Nawi (Μπεντού) συντρίβουν τους εχθρούς που «προσέβαλαν την τιμή τους, υποδούλωσαν τον λαό τους και απείλησαν να καταστρέψουν όλα αυτά για τα οποία έχουν ζήσει» με «ικανότητες και αγριότητα που δεν μοιάζουν με τίποτα από όσα έχει δει ο κόσμος μέχρι τότε», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη.

«Δεν είχα ποτέ ξανά τέτοιο ρόλο. Είναι μεταμορφωτικό», είπε πρόσφατα η Ντέιβις, η οποία είναι επίσης παραγωγός της ταινίας, στο Vanity Fair. «Υπάρχει πάντα ένα όραμα για την καριέρα σου, αλλά υπάρχουν πολύ λίγοι ρόλοι για μία έγχρωμη ηθοποιό. Σκούρο δέρμα με πλατιά μύτη και μεγάλα χείλη. Απλώς θα συνεχίσω να το λέω. Αυτές οι ιστορίες είναι εξαιρετικά περιορισμένες».

«Ήξερα τι θα σήμαινε για εμάς τους Μαύρους [η ταινία]. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Και τι θα σημαίνει για τις μαύρες γυναίκες που θα είναι στην κινηματογραφική αίθουσα για να δουν αυτή την ταινία. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη», πρόσθεσε.

Για να μεταμορφωθεί στη στρατηγό Νανσίκα, η πρωταγωνίστρια του «How To Get Away with Murder» έκανε εντατική προετοιμασία μηνών, με άρση βαρών, σπριντ και εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και όπλα, «τέσσερις ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα».

Ο ρόλος έρχεται μετά τη σειρά του Showtime «The First Lady», στην οποία η Ντέιβις υποδύθηκε τη Μισέλ Ομπάμα -η ερμηνεία της απέσπασε μερικές από τις χειρότερες κριτικές της καριέρας της.

«Πώς προχωράς μετά τον πόνο και την αποτυχία;» είχε πει η Ντέιβις αναφερόμενη στην υποδοχή του ρόλου. «Πρέπει όμως. Δεν μπορεί να είναι όλες οι ερμηνείες για βραβεία».

Αλλά το «The Woman King», που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Σεπτεμβρίου, ίσως φέρει ακόμη ένα βραβείο.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ

LOADINGERROR LOADING

Δημοφιλή