Η αναβολή της πρεμιέρας του «Blade» προκαλεί ντόμινο καθυστερήσεων στις ταινίες της Marvel

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 αντί για τις 3 Νοεμβρίου 2023.
SOPA Images via Getty Images

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, ότι οι προκαθορισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας για πολλές από τις νέες ταινίες της Marvel, όπως μεταξύ άλλων, «Blade», «Fantastic Four» και «Avengers: Secret Wars», αλλάζουν και μεταφέρονται αργότερα.

Μετά την αποχώρηση του σκηνοθέτη του «Blade», Μπασάμ Ταρίκ τον Σεπτέμβριο, λόγω διαφωνίας στον προγραμματισμό, η Marvel αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της ταινίας προκειμένου να αναζητήσει νέο σκηνοθέτη, για να συνεργαστεί με τον βασικό σεναριογράφο Μπο ΝτεΜάιο.

Η νέα πρεμιέρα του «Blade» ορίστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, αντί για τις 3 Νοεμβρίου 2023, αλλαγή που έχει επηρεάσει τον υπόλοιπο προγραμματισμό των ταινιών της Marvel.

Το «Deadpool 3» μεταφέρθηκε από τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8 Νοεμβρίου 2024. Το «Fantastic Four» αντί για τις 8 Νοεμβρίου 2024 που ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα μεταφέρεται για τις 14 Φεβρουαρίου 2025, όπως και το «Avengers: Secret Wars» από τις 7 Νοεμβρίου 2025 την 1η Μαΐου 2026. Ενώ υπάρχουν και δύο ταινίες που στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει γνωστός ο τίτλος τους. Η πρώτη θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2025 αντί για τις 14 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους ενώ η δεύτερη αναβάλλεται επ′ αόριστον αν και είχε ημερομηνία προβολής την 1η Μαΐου 2026.

Οι ιστορίες - ταινίες της Marvel, είναι αλληλένδετες και μια καθυστέρηση σε μια από αυτές είναι αρκετή για να επηρεάσει τον προγραμματισμό και κατ′ επέκταση την προβολή των υπολοίπων.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι ανάλογο συμβαίνει στο «σύμπαν» της Marvel. Η πρεμιέρα του «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» λόγω πανδημίας αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα να αλλάξει η ημερομηνία κυκλοφορίας των «Thor: Love and Thunder» και «Black Panther: Wakanda Forever».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα