Η απάντηση Μητσοτάκη στην σκανδαλολογία

Η απάντηση Μητσοτάκη στην σκανδαλολογία
eurokinissi

Στην εκτίμηση ότι η προσπάθεια για διεύρυνση της δεξαμενής της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ περνάει μέσα από την καλλιέργεια κλίματος σκανδαλολογίας αλλά και μιας άκρατης παροχολογίας από την κυβέρνηση, καταλήγουν οι επιτελείς της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προετοιμάζει τα στελέχη του για ένα «σκληρό ροκ» με τους αντιπάλους του.

Θεωρούν δε ότι οι προσωπικές επιθέσεις ακόμα και συγγενικά πρόσωπα του προέδρου της ΝΔ θα κορυφωθούν ακόμα και την ώρα που εκείνος θα πατάει το πόδι του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Πέρα από τις όποιες πληροφορίες μπορεί να έχουν φτάσει στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, στη ΝΔ θεωρούν βέβαιο ότι ο διχαστικός λόγος, η πόλωση και η σκανδαλολογία στην οποία έχει καταφύγει το Μέγαρο Μαξίμου είναι η μόνη πολιτική διέξοδος που έχουν για να «αναστήσουν» δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στο κλίμα αυτό εντάσσουν τις προηγούμενες επιθέσεις στο πρόσωπο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλα και το τελευταίο επεισόδιο με την εμπλοκή στην υπόθεση της Energa του ανιψιού και συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος απαντάει με μηνύσεις και αγωγές, κατά του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και της εφημερίδας Documento.

Ειδικότερα πάντως για αυτή την τελευταία υπόθεση, από τη ΝΔ υπενθυμίζουν με νόσημα ότι «το στέλεχος της Energa κ.Φλώρος διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί κυβέρνησης Ν.Δ. και αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Παρασκευόπουλου».

Στη λογική της ανάδειξης της σκανδαλολογίας ως το μόνο πολιτικό επιχείρημα της κυβέρνησης εκτιμούν στη ΝΔ ότι «συμβάλλουν» και οι πρόσφατες αναφορές του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου ο οποίος δήλωσε ότι «Δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά της μάχης, απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος».

Σε όλα αυτά φέρεται αποφασισμένος να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ακόμα και απο το βήμα της ΔΕΘ - ζητώντας ωστόσο και από τα στελέχη του να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο, αφού αποτελεί κοινή εκτίμηση στο γαλάζιο επιτελείο ότι το κύμα λάσπης από το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Δημοφιλή