Η Άσλεϊ Μπάρτι δεν κρατά τους βαθμούς για το Νο1 στο τένις

Αλλάζει κάτοχο προσεχώς η πρώτη θέση.
Loren Elliott via Reuters

Αν και θα μπορούσε να μείνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις για αρκετό καιρό, η Άσλεϊ Μπάρτι δεν θα το κάνει.

Δείχνοντας για μία ακόμα φορά το ήθος της και την αθλητική κλάση της η Αυστραλή τενίστρια, ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει να βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις υπόλοιπες τενίστριες.

Η 25χρονη Αυστραλή, βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για 114! Εβδομάδες και θα μπορούσε να μείνει εκεί για αρκετό καιρό, αφού έχει πολλούς βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Σφιόντεκ. Η διαφορά της είναι 2.204 βαθμούς από αυτήν.

Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη η παγκόσμια κατάταξη της WTA θα ανανεωθεί μετά το τουρνουά του Μαϊάμι και σε αυτή δεν θα βρίσκεται η Μπάρτι, αλλά στο Νο1 θα είναι η πρωταθλήτρια του Indian Wells Ίγκα Σφιόντεκ. Αυτό θα γίνει αν κατακτήσει μία νίκη στο Μαϊάμι για να μείνει και μαθηματικά πάνω από τις υπόλοιπες τενίστριες. Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει πάντως την Viktorija Golubic.

Υπάρχει όμως η περίπτωση να μην ανέβει στο Νο1 αν η Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα κατακτήσει τον τίτλο στο Μαϊάμι.

Οι άλλες πέντε τενίστριες που είναι στο Νο5 δεν μπορούν να διεκδικήσουν το Νο1, στο Μαϊάμι, μέσα στις οποίες είναι και η Μαρία Σάκκαρη. Αυτό μπορεί να γίνει όμως τους επόμενους μήνες και ανάλογα με τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα τουρνουά που θα πάρουν μέρος.

Δημοφιλή