Η Αθήνα γίνεται Λος Άντζελες. Ο πρώτος «λευκός» δρόμος είναι γεγονός

Η Αθήνα γίνεται Λος Άντζελες. Ο πρώτος «λευκός» δρόμος είναι γεγονός
Eurokinissi

Μία πιλοτική δράση άρχισε σήμερα, Κυριακή, ο δήμος Αθηναίων με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών.

Ειδικότερα, στην οδοό Βορέου, στο Εμπορικό Τρίγωνο, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική τοποθέτηση του καινοτόμου υλικού CoolSeal και έτσι αποκτήσαμε τον πρώτο «λευκό» δρόμο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και έχει μέχρι στιγμής εφαρμοστεί πιλοτικά με επιτυχία στην πόλη του Λος Άντζελες.

Η τοποθέτηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποιήσή του. .

Κατά την δοκιμαστική εφαρμογή (demo) του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε επόμενο στάδιο, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε δυο ακόμη δρόμους στην 4 Δημοτική Κοινότητα. Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τον βέλτιστο σχεδιασμό των νέων «πράσινων» υποδομών της πόλης.

Με ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης αναφέρει ότι

Δημοφιλή