CULTURE
11/12/2017 07:15 EET | Updated 11/12/2017 10:18 EET

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με 10 ημέρες γεμάτες δώρα, παιχνίδια, λιχουδιές και μουσική

Η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ξαναγίνεται γιορτινή! 10 ημέρες γεμάτες πρωτότυπα εργαστήρια, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, δώρα, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και πολλή μουσική!

 

Agora Kypselis Facebook
Agora Kypselis Facebook

 

Με μια χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου στις 18.00 θα ανοίξει επισήμως η Γιορτινή Κυψέλη στο ιστορικό κτηρίο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους από τη γειτονιά και από ολόκληρη την πόλη της Αθήνας! Ένα μεγάλο συναρμολογούμενο δέντρο και εορταστικός φωτισμός θα στολίσουν τον κοινόχρηστο χώρο της Αγοράς, δημιουργώντας ένα νέο ορόσημο, ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η παγκοσμίου φήμης Simon Bolivar Trumpet Ensemble θα δώσει τη δική της γιορτινή... νότα με ένα εξειδικευμένο masterclass για μουσικούς πνευστών (16/12), αλλά και με μια μοναδική συναυλία σε σύμπραξη με τη νεοσύστατη Ορχήστρα Νέων του El Sistema Greece την αμέσως επόμενη ημέρα (17/12). Την ορχήστρα θα διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου (Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, Ελλάδα), και οι Andres Ascanio και  Andres Gonzales (Simon Bolivar Symphony Orchestra, Βενεζουέλα). Μια Πλανόδια Παιδική Βιβλιοθήκη θα στηθεί για τρεις ημέρες (18, 20 & 21/12) καλώντας τους μικρούς φίλους της Κυψέλης να ανακαλύψουν το συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων, ενώ όλες τις ημέρες, ένα πλήθος από πρωτότυπα και διασκεδαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους θα λειτουργούν καθημερινά. Τοπικοί παραγωγοί, σεφ, food bloggers και ζαχαροπλάστες από την Αθήνα, θα μοιραστούν μαζί μας όλα τα μυστικά για αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συνταγές, θα μας ζεστάνουν με υπέροχες χειμωνιάτικες σούπες, ενώ ένα εορταστικό Pop Up Brunch (23/12) λίγο πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων, θα στηθεί καλώντας όλη τη γειτονιά να γίνει μια παρέα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Εργαστήρια Για Μικρούς & Μεγάλους (εντός των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης)

α. #Μπισκοτέκ: Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικων Γλυκών
Μικροί και μεγάλοι διακοσμούν κουλουράκια και μπισκότα με ζαχαρόπαστα και άλλα βρώσιμα στολίδια και κατασκευάζουν σπιτάκια από ginger bread, με την καθοδήγηση ζαχαροπλάστη.

β. #Φωτεινός Θάλαμος: Ευχετήριες καρτ-ποστάλ με τις δικές σου φωτογραφίες
Δημιουργούμε ένα είδος χριστουγεννιάτικης καρτ-ποσταλ / μια ξεχωριστή ανάμνηση που αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία για εμάς, τους φίλους και την οικογένεια μας. Φορέστε το καλύτερο χαμόγελο σας, ποζάρετε και παραλάβετε την φωτογραφία σας εκτυπωμένη, γράψτε τις ευχές σας και στείλτε την στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επιμέλεια: Athens Photography Workshops.

γ. #Το Εργοστάσιο των Παιχνιδιών: Πρωτότυπες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
Τα Χριστούγεννα σίγουρα είναι μια περίοδος που όλα τα παιδιά περιμένουν δώρα και παιχνίδια. Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενούμε ένα χώρο όπου για δέκα ημέρες τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, μηχανικών και παιχνιδοποιών. Επιμέλεια: Άρτεμις Παπαγεωργίου / Entropika Lab

δ. #Thrift Shop: Αντάλλαξε το δώρο σου!
Στον συγκεκριμένο χώρο καλούμε κόσμο να δωρίσει αντικείμενα που δεν χρειάζεται δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή ή να ανταλλάξουν ένα δώρο για κάποιον δικό τους. Επιμέλεια: ΚΟΙΣΠΕ Αρχιπέλαγος

ε. #Τυλιχτήριο: Φτιάξε DIΥ περιτυλίγματα για τα δώρα σου
Ένας χώρος αφιερωμένος στο τύλιγμα των δώρων. Ένα μικρό εργαστήριο με διαφορετικά χαρτιά και κορδέλες και με μαθήματα που μπορούν να εισαγάγουν, μικρούς και μεγάλους, σε τεχνικές τυλίγματος, δεσίματος και στολισμού δώρων. Επιμέλεια: Σοφία Ιακωβίδη

στ. Soup in a Cup
Εορταστικό pop up soup bar όπου θα σερβίρεται μια διαφορετική σούπα κάθε μέρα και ροφήματα και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα. Επιμέλεια: Νομαδική Κουζίνα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν ενώ πολλές ακόμη εκπλήξεις θα ανακοινωθούν. Φέτος τα Χριστούγεννα, δίνουμε Ραντεβού στη Φωκίωνος!

 

Impact Hub

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Καθημερινά 14 - 21/12 17.00- 20.00

Σάββατο 23/12 12.00 - 17.00 / Κυριακή 24/12 11.00 – 14.00

Το Εργοστάσιο των Παιχνιδιών
Πρωτότυπες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
- Μπισκοτέκ: Εργαστήριο διακόσμησης μπισκότων 
- Thrift Shop: Αντάλλαξε το δώρο σου!
- Τυλιχτήριο: Φτιάξε DYI περιτυλίγματα για τα δώρα σου
- Φωτεινός Θάλαμος: Ευχετήριες καρτ-ποστάλ με τις δικές σου φωτογραφίες
- Νομαδική Κουζίνα: Σούπες και Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές 

Πέμπτη 14/12 
18.00-19.00 
Συναυλία - Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων 

Σάββατο 16/12 
14.30- 16.30 
Masterclass - Simón Bolívar Trumpet Ensemble 

17.30-19.30 
Ανοιχτή Πρόβα - El Sistema Greece Orchestra

Κυριακή 17/12 
18.00- 20.00 
Συναυλία Simón Bolívar Trumpet Ensemble & El Sistema Greece

Δευτέρα 18, Τετάρτη 20 & Πέμπτη 21/12 
17.00- 20.00 
Παιδική Βιβλιοθήκη - Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children’s Rights

Σάββατο 23/12 
12.00 - 17.00 
Christmas Pop Up Brunch!