Η δικαιοσύνη «μίλησε»: Το hangover είναι ασθένεια

Πώς έφτασαν οι δικαστές σε αυτό το συμπέρασμα.

Ενα γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη ότι το hangover είναι «ασθένεια».

Οι δικαστές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, εκδικάζοντας μια υπόθεση εναντίον εταιρείας που ισχυρίζεται ότι παράγει ροφήματα για την καταπολέμηση του hangover, σύμφωνα με το BBC.

Στην απόφαση του, το δικαστήριο ανέφερε ότι οι ασθένειες προκαλούν ακόμη και μικρές ή προσωρινές αλλαγές στην κανονική κατάσταση του σώματος. Τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ποτών, δεν μπορούν να πλασάρονται στο εμπόριο ως ικανά να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν ασθένειες, πρόσθεσε.

«Οι πληροφορίες για ένα προϊόν διατροφής δεν μπορούν να κάνουν λόγο πρόληψη, θεραπεία ή αντιμετώπιση μιας ανθρώπινης ασθένειας» σύμφωνα με την απόφαση του ανώτερου περιφερειακού δικαστηρίου. «Σε μια ασθένεια, καταλαβαίνει κανείς ακόμη και μικρές ή προσωρινές διαταραχές στην κανονική κατάσταση ή την κανονική δραστηριότητα του σώματος».

Αυτό, όπως είπαν οι δικαστές, περιλαμβάνει την κούραση, τη ναυτία και τους πονοκεφάλους που συνδέονται συνήθως με τα hangover. Η απόφαση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ μπίρας του Oktoberfest στο Μόναχο.

Πηγή: BBC