Η διπλή πρόταση Μητσοτάκη: Το σχέδιο προσέγγισης αδύναμων στρωμάτων και του δημοσίου

Η διπλή πρόταση Μητσοτάκη: Το σχέδιο προσέγγισης αδύναμων στρωμάτων και του δημοσίου
Eurokinissi

Τις πολιτικές του προτάσεις για την κοινωνική προστασία και τον επαναπροσδιορισμό των απαραίτητων δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας καταθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δημόσιο διάλογο, με την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση για έλλειμμα πολιτικού σχεδιασμού για τα αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, σχολιάζοντας με δεικτικό τρόπο ότι με την επιδοματική διαχείριση της φτώχειας εξυπηρετεί απλώς την πρόσκαιρη ψηφοθηρία.

Η πρότασή του κινείται στην φιλελεύθερη πολιτική γραμμή, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι τα επιδόματα που ισχύουν δεν θα καταργηθούν, αλλά θα λειτουργήσουν περισσότερο στοχευμένα.

Αναμένεται μάλιστα να φέρει ως παράδειγμα πρακτικές που έχουν υϊοθετηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες – όπως αναμένεται να εξηγήσει - μπορούν να εφαρμοστούν και να αποφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, αντί επιδομάτων, βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.

Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη, σε ειδική εκδήλωση με θέμα τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο προσέγγισης των δημοσίων υπαλλήλων, με μια σειρά προτάσεων για την ορθή λειτουργία του δημοσίου και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του.

Αιχμή του δόρατος, αποτελεί η πρότασή του για την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, ώστε να μειωθεί από τη μια η γραφειοκρατία, και από την άλλη, το κόστος της για πολίτες και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα επιμείνει στην ανάγκη μείωση των δαπανών, την αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων, αλλά χωρίς απολύσεις.

Δημοφιλή