ΔΙΕΘΝΕΣ
29/03/2019 10:47 EET | Updated 29/03/2019 10:48 EET

«Η δολοφονία της δημοσιογράφου του BBC, Τζιλ Ντάντο, δεν θα εξιχνιαστεί ποτέ» λέει ο ντεντέκτιβ της υπόθεσης

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε.

Evening Standard

Ο Χάμις Κάμπελ, ο ντεντέκτιβ που ασχολήθηκε με την δολοφονία της Τζιλ Ντάντο, της δημοσιογράφου του BBC, δήλωσε πως δεν θα καταφέρουν βρουν ποτέ τον εκτελεστή της.

«Αν νομίζω ότι κάποιος θα εμφανιστεί στο δικαστήριο μετά από τόσα χρόνια; Δεν νομίζω».

Η ομάδα του συνέλαβε τον Μπάρι Τζόρτζ το 2000, ένα χρόνο μετά την δολοφονία της 37χρονης δημοσιογράφου ακριβώς έξω από το σπίτι της. Ο Τζόρτζ πέρασε 8 χρόνια στην φυλακή πριν τελικά αθωωθεί στην επανάληψη της δίκης.

Η Τζιλ Ντάντο, 37 ετών, ήταν δημοσιογράφος του BBC, τηλεοπτική παρουσιάστρια και παρουσιάστρια ειδήσεων η οποία έχασε την ζωή της στο κατώφλι του σπιτιού της στο Φούλαμ, στο δυτικό Λονδίνο. Κάποιος την πλησίασε την ώρα που βρισκόταν στην εξώπορτα και την πυροβόλησε μια φορά στο κεφάλι γύρω στις 11:32. Το άψυχο σώμα της ανακάλυψε μια γειτόνισσα η οποία κάλεσε την αστυνομία 14 λεπτά αργότερα.

Evening Standard

Ο Μπάρι Τζόρτζ ζούσε περίπου μισό μίλι από το σπίτι της Ντάντο. Είχε ιστορικό παρακολούθησης γυναικών, σεξουαλικών επιθέσεων και υιοθετούσε διάφορες ταυτότητες. Ο Τζορτζ τέθηκε υπό παρακολούθηση, συνελήφθη στις 25 Μαΐου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία για τον φόνο της Ντάντο στις 28 Μαΐου. Το μόνο στοιχείο εναντίον του George ήταν ένα απειροελάχιστο υπόλειμμα πυρίτιδας στο παλτό του, το οποίο εντοπίστηκε ένα χρόνο μετά την δολοφονία.

 «Μερικές φορές ένιωθα ότι ήμασταν πολύ κοντά στην επίλυση της δολοφονίας και άλλες φορές ένιωθα πως δεν υπήρχε καμία ελπίδα», συνεχίζει ο ντεντέκτιβ.

 Πάνω από 2.000 άτομα έχουν θεωρηθεί πιθανοί ύποπτοι.

«Μερικές φορές το να αποκλείσεις ένα άτομο μπορεί να διαρκέσει από μία μέρα έως και δύο εβδομάδες. Υπήρχαν χιλιάδες από αυτούς και αυτό είναι το δύσκολο στην διαχείριση ξένων ανθρωποκτονιών».

Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από τον πιθανό δολοφόνο αλλά και το κίνητρο της δολοφονίας. Άλλες λένε ότι ήταν ένα τυχαίο θύμα κάποιου τρελού stalker, άλλες που είναι και επικρατέστερες ότι σκοτώθηκε από σέρβους δολοφόνους που είχαν εκνευριστεί από το πόλεμο του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο.

(Με πληροφορίες από BBC)