ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2018 11:36 EET | Updated 03/12/2018 11:44 EET

Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη αναλογία πελατών - τραπεζικών υπαλλήλων

Πόσους πελάτες πρέπει να εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος;

ultramarine5 via Getty Images

Οι συναλλαγές με τις τράπεζες δεν είναι μια από τις πιο ευχάριστες δουλειές που έχει να κάνει ένας πολίτης, κυρίως εάν είναι από αυτούς που δεν επιλέγουν τις ηλεκτρονικέ συναλλαγές ή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. 

Στα καταστήματα μάλιστα κάποιων τραπεζικών στην Ελλάδα, η αναμονή μπορεί μπορεί να είναι μακρά και βασικός λόγος για αυτό το χάσιμο χρόνου φαίνεται πως είναι η υψηλή αναλογία πελατών προς υπαλλήλους. 

Για την ακρίβεια οι ελληνικές τράπεζες συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρωπαϊκών που έχουν την χειρότερη αναλογία εργαζόμενου-πελάτη. Πρώτη ωστόσο είναι η Λιθουανία όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών, σε έναν υπάλληλο αντιστοιχούν 225 πελάτες. Στην Ελλάδα που βρίσκεται στην έβδομη θέση, για κάθε υπάλληλο αντιστοιχούν 191 πελάτες. 

Στο Inforgraphic του Statista μπορείτε να δείτε τις χώρες με την υψηλότερη αναλογία πελατών ανά τραπεζικό υπάλληλο για το 2017.

Infographic: Where Banks Have the Highest Customer/Employee Ratio | Statista You will find more infographics at Statista

Η Ελλάδα όμως είναι και μια εκ των ευρωπαϊκών χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό πελατών. Για την ακρίβεια την ξεπερνά μόνο η Ρουμανία. 

 

Infographic: Where European Banks have the most customers | Statista You will find more infographics at Statista