Η εμφάνιση - έκπληξη της Γκαλ Γκαντότ ως Wonder Woman στο Shazam 2 «δεν ήταν deepfake»

«Σκηνοθέτησα εξ αποστάσεως» το συγκεκριμένο cameo, λέει ο σκηνοθέτης, μετά τα σχόλια.
(Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
(Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
Axelle/Bauer-Griffin via Getty Images

Η ταινία «Shazam! Η οργή των Θεών», συνέχεια της ιστορίας του έφηβου Μπίλι Μπάτσον, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγική λέξη «Shazam» μεταμορφώνεται στο ενήλικο alter ego του, τον Shazam -που έκανε πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου- έχει μπερδέψει πολλούς θεατές με την επιστροφή - έκπληξη της Γκαλ Γκαντότ στον ρόλο της Wonder Woman. Η Γκαντότ εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας, σε μία σκηνή που η Wonder Woman προσπαθεί να επαναφέρει στη ζωή τον Shazam, αφού είναι το μόνο πρόσωπο που έχει απομείνει με θεϊκές δυνάμεις.

Βλέποντας όμως τη σκηνή πολλοί είπαν ότι το πρόσωπο της Γκαντότ «φορέθηκε» στο σώμα ενός άλλου ηθοποιού με τη χρήση τεχνολογίας deepfake -το Variety αναφέρει ότι αυτό συνέβη εξαιτίας της αμφίβολης ποιότητας των οπτικών εφέ στη σκηνή- ο σκηνοθέτης της ταινίας όμως, ισχυρίστηκε το ακριβώς αντίθετο.

«Ένα συγκεκριμένο cameo στο “Shazam! Η οργή των Θεών” έπρεπε να γυριστεί στην Αγγλία, αλλά δεν μπορούσα να πάω λόγω ενός προβλήματος με τη βίζα, γι′ αυτό σκηνοθέτησα εξ αποστάσεως», έγραψε ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ στο Twitter, ενώ μοιράστηκε ένα βίντεο με τον ίδιο να σκηνοθετεί εξ αποστάσεως τη σκηνή της Γκαντότ. «Δεν ήταν ένα deepfake όπως πιστεύουν ορισμένοι».

Η Γκαντότ φαίνεται καθαρά σε μια από τις οθόνες του υπολογιστή του Σάντμπεργκ καθώς σκηνοθετεί την ταινία, έτσι ώστε να τερματιστεί κάθε εικασία ότι είχε μονταριστεί στην ταινία χρησιμοποιώντας τεχνολογία deepfake.

Η φήμη τροφοδοτήθηκε από τις φωτογραφίες του «Shazam 2» που παρουσίαζαν στο ρόλο της Wonder Woman την Taylor Cahill. Οι εικόνες έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν η Cahill που έπαιξε στη σκηνή του «Shazam 2» και όχι η Γκαντότ. «Γυρίσαμε τη σκηνή με την Τέιλορ για να καταλάβουμε τι κάλυψη χρειαζόμασταν στη συνέχεια με την Γκαλ αφού δεν μπορούσε να έρθει στην Ατλάντα», ανάρτησε η Σάντμπεργκ στο Twitter. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα deepfaking. Όταν βλέπεις την Γκαλ είναι 100% αυτή».

Με πληροφορίες από Variety

Πήγαινε στην αρχική σελίδα