Η Φινλανδία θα δεσμευτεί για την ασφάλεια της Τουρκίας, λέει ο πρόεδρός της

Όπως είπε, η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει τους προβληματισμούς της Άγκυρας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
.
.
TT NEWS AGENCY via via REUTERS

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο είπε την Πέμπτη πως αν και όταν η χώρα του γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα δεσμεύεται για την ασφάλεια της Τουρκίας, και ότι η Φινλανδία ήταν ανοιχτή στις συζητήσεις για τους προβληματισμούς της Άγκυρας σχετικά με την ένταξή της.

Μιλώντας στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε τους ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας μετά το επίσημο αίτημά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Νιινίστο είπε πως η χώρα του ήταν ήδη σε συζητήσεις για τους προβληματισμούς της Τουρκίας και πως αυτές οι συζητήσεις θα συνεχίζονταν τις επόμενες ημέρες.

«Η Φινλανδία είχε πάντα περήφανες και καλές διμερείς σχέσεις με την Τουρκία. Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα δεσμευόμαστε για την ασφάλεια της Τουρκίας, όπως η Τουρκία θα δεσμεύεται για την ασφάλειά μας» είπε ο Νιινίστο. «Παίρνουμε την τρομοκρατία στα σοβαρά. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και εμπλεκόμαστε ενεργά στην αντιμετώπισή της. Είμαστε ανοιχτοί στο να συζητήσουμε όλους τους προβληματισμούς που μπορεί να έχει η Τουρκία για την ένταξή μας, με ανοιχτό και εποικοδομητικό τρόπο».

Δημοφιλή