Η φοβερή ανατομία της προβοσκίδας του ελέφαντα - Ποια τρία ανθρώπινα όργανα συνδυάζει

Τι βρίσκεται μέσα σε αυτό το θαύμα της φύσης;
businessinsider.com

Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης και βασικό όργανο για την επιβίωσή του. Η προβοσκίδα του ελέφαντα συνδυάζει ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία ανθρώπινα όργανα: μύτη, χέρι και γλώσσα.

Αλλά τι βρίσκεται μέσα σε αυτό το θαύμα της φύσης;

Όπως δείχνει το βίντεο του Business Insider, στο εσωτερικό δείχνει περισσότερο με γλώσσα. Η προβοσκίδα, η γλώσσα και τα πλοκάμια του χταποδιού, είναι μοναδικά όργανα αποτελούμενα σχεδόν εξ ολοκλήρου από μύες. Η προβοσκίδα του ελέφαντα έχει σχεδόν 40.000 μύες, τη στιγμή που ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα έχει 650.

Επίσης στο ανθρώπινο σώμα οι μύες υπάρχουν για να συγκρατούν τα οστά και τις αρθρώσεις, βοηθώντας την κίνηση. Στην προβοσκίδα του ελέφαντα δεν υπάρχουν οστά και αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να κάνουν όλη τη δουλειά οι μύες. Γι′ αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι τόσο ευέλικτη και να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Και ενώ η προβοσκίδα είναι δομημένη σαν γλώσσα και παράλληλα λειτουργεί και σαν χέρι, ικανό να πιάσει βαριά και ελαφριά αντικείμενα χωρίς να τα καταστρέψει, είναι και μια εξαιρετική μύτη. Μάλιστα, καλύτερη και από του κυνηγόσκυλου