Η Kia δοκιμάζει νέα συστήματα προειδοποίησης οδηγού

Το Project Safety Priority Services στοχεύει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στους ευρωπαϊκούς δρόμους.
Kia

Στο πλαίσιο του project Safety Priority Services, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε η ολλανδική κυβέρνηση με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, εν όψει της νέας νομοθεσίας της ΕΕ που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2025, η Kia διερευνά την ανάπτυξη και αξιολόγηση προηγμένων νέων συστημάτων προειδοποίησης εντός του οχήματος που θα προειδοποιούν τους οδηγούς για κινδύνους οδήγησης.

Σε συνεργασία με τις Hyundai, TomTom, ANWB, Inrix και Be-Mobile, η Kia διερευνά τη δυνατότητα προειδοποίησης των οδηγών ότι πλησιάζουν οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Με πολλούς οδηγούς να μην είναι βέβαιοι για την κατεύθυνση κίνησης τέτοιων οχημάτων, όταν ακούσουν μια σειρήνα, το νέο σύστημα προειδοποίησης θα υποδεικνύει τον τύπο του οχήματος έκτακτης ανάγκης καθώς και την κατεύθυνση από την οποία πλησιάζει.

Το νέο σύστημα θα λειτουργούσε αρχικά με ασθενοφόρα πριν προστεθούν άλλοι τύποι οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η Kia προσπαθεί επίσης να αναπτύξει συστήματα και εφαρμογές που μπορούν να προειδοποιούν τους οδηγούς για πρόσθετους καθημερινούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων απροσδόκητων και δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων.

Οι οδηγοί θα μπορούσαν να προειδοποιηθούν για την προσέγγιση οχημάτων που βρίσκονται σε λάθος δρόμο, για κλειστές λωρίδες κυκλοφορίας και για επερχόμενα μποτιλιαρίσματα που μπορεί να αποφευχθούν.

Kia

Αυτό θα αυξήσει τις υπάρχουσες ειδοποιήσεις που είναι διαθέσιμες μέσω των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των οχημάτων Kia, όπως για εμπόδια στο δρόμο, οδικά έργα, ατυχήματα και αναμενόμενες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Kia θα επιδιώξει να ενσωματώσει αυτές τις πρόσθετες προειδοποιήσεις στο υπάρχον σύστημα ψυχαγωγίας των οχημάτων της για την αποφυγή απόσπασης της προσοχής του οδηγού, με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις που ενισχύουν την ασφάλεια.

Οι προειδοποιήσεις δεν απαιτούν καμία εισαγωγή, διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί μπορούν να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι. Καθ′ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, η Kia θα παρέχει ανατροφοδότηση σχετικά με την ποιότητα των δεδομένων NDW, ώστε να μπορεί να βελτιωθεί όπου χρειάζεται.

Το project Safety Priority Services θα διαρκέσει τρία χρόνια στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας αναμενόμενης νέας υποχρέωσης κοινής χρήσης δεδομένων που σχετίζονται με προειδοποιήσεις και η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς το 2025.

Δημοφιλή