Η Κρίστεν Στιούαρτ για πρώτη φορά σε τηλεοπτική σειρά - Ποια είναι η Σάλι Ράιντ που θα υποδυθεί

«Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την τηλεόραση, αλλά όταν το διάβασε της έγινε έμμονη ιδέα να αφηγηθεί την ιστορία της Sally Ride από τη δική της μοναδική οπτική…».
Η Κρίστεν Στιούαρτ στην πρεμιέρα του «Love Lies Bleeding», 5 Μαρτίου 2024, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Η Κρίστεν Στιούαρτ στην πρεμιέρα του «Love Lies Bleeding», 5 Μαρτίου 2024, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
via Associated Press

Η Κρίστεν Στιούαρτ θα κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο της με τη μίνι σειρά «The Challenger», στην οποία θα υποδυθεί την αστροναύτη και φυσικό Σάλι Ράιντ, την πρώτη Αμερικανίδα -τρίτη γυναίκα παγκοσμίως- και πρώτο μέλος της LGBTQ+ κοινότητας που ταξίδεψε στο Διάστημα.

Με διδακτορικό Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, η Σάλι Ράιντ ήταν μέλος της ιστορικής τάξης αστροναυτών της NASA του 1978, της πρώτης που περιλάμβανε γυναίκες, Αφροαμερικανούς, Αμερικανοασιάτες, gay άτομο, αλλά και ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Στις 18 Ιουνίου 1983, η Σάλι Ράιντ συμμετείχε στην αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ της NASA κατά την οποία τέθηκαν σε τροχιά δύο δορυφόροι. Επανέλαβε την ίδια πτήση την επόμενη χρονιά.

Συμμετείχε επίσης στην έρευνα -η μοναδική αστροναύτης που έγινε μέλος της Επιτροπής Ρότζερς- για τα αίτια της τραγωδίας του Τσάλεντζερ το 1986, όταν το διαστημικό λεωφορείο εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση, με συνέπεια το θάνατο του επταμελούς πληρώματός του -στην αποστολή συμπεριλαμβανόταν για πρώτη φορά πολίτης, η δασκάλα Κρίστα Μακόλιφ.

Η Σάλι Ράιντ πέθανε το 2012, σε ηλικία 61 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η Σάλι Κριστίν Ράιντ, με ένα μοντέλο του Challenger το 1983(AP Photo)
Η Σάλι Κριστίν Ράιντ, με ένα μοντέλο του Challenger το 1983(AP Photo)
via Associated Press

Το σενάριο, που υπογράφει η Μάγκι Κον (American Crime Story, The Staircase και Narcos: Mexico), η οποία είναι και showrunner, βασίζεται στο βιβλίο «The New Guys: The Historic Class of Astronauts That Broke Barriers and Changed the Face of Space Travel» (2022) της Meredith E. Bagby, που αφηγείται την άγνωστη ιστορία της ιστορικής εκείνης τάξης που άνοιξε δρόμους και άλλαξε την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Big Swing Productions, εταιρεία της ηθοποιού Κίρα Σέντγουικ, με την Amblin Partners του Στίβεν Σπίλμπεργκ και την εταιρεία παραγωγής Nevermind της Κρίστεν Στιούαρτ.

Σε δήλωση της στο Deadline, η Σέντγουικ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την Κρίστεν Στιούαρτ: «Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την τηλεόραση, αλλά όταν το διάβασε της έγινε έμμονη ιδέα να αφηγηθεί την ιστορία της Sally Ride από τη δική της μοναδική οπτική…».

Με πληροφορίες από Deadline

Δημοφιλή