ΤΟ BLOG
03/07/2018 16:40 EEST | Updated 03/07/2018 16:40 EEST

Η Μαρία, η Χριστιάνα, η Λητώ, το Ποτάμι

SOOC

Γιατί φύγαμε από το ΚΙΝΑΛ;  Γιατί στους 8 μήνες «συμπόρευσης» δεν βρήκαμε κανένα κοινό στοιχείο. Εμείς ζητάμε μείωση της υπερφορολόγησης - αυτοί τάζουν λεφτόδενδρα, ζητάμε ρεαλισμό - αυτοί φωνάζουν για ανένδοτο αγώνα, εμείς ψηφίζουμε για τα δικαιώματα των κοινωνικών ομάδων - αυτοί τα αρνούνται, εμείς ζητάμε κατάργηση του πελατειακού κράτους - αυτοί ζητούν διορισμούς, εμείς στα Σκόπια βλέπουμε γείτονες - αυτοί βλέπουν προαιώνιους εχθρούς. Λίγες διαφορές μας από τις πολλές. Μα δεν τα ξέρατε αυτά από πριν; Ναι. Εκείνοι είχαν δεσμευτεί στους 212 χιλιάδες πολίτες πέρσι τον Νοέμβριο ότι όλα θα είναι διαφορετικά. Και όλα είναι τα ίδια. Όλοι το βλέπουν. Όλοι. Όσοι λίγοι επιμένουν ότι το Ποτάμι έπρεπε να παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ μπορούν να βρουν μια μεταρρυθμιστική πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά; Μία! Καμία.  

Στην τοπική ολομέλεια πριν την συνάντηση της κυριακής για την απόφαση, κάποιοι φίλοι έλεγαν να μείνουμε  ΚΙΝΑΛ να το αλλάξουμε, άλλοι είπαμε να πάμε αυτόνομο Ποτάμι, άλλοι έμειναν διστακτικοί. Στο τέλος συζητώντας για το τι ζητούν οι πολίτες, κάποιοι από εμάς ρωτήσαμε 3 φοιτήτριες 20 κάτι χρόνων που έπιναν το καφέ τους σε διπλανό τραπεζάκι, αιφνιδιαστικά με το καλησπέρα «τι προτιμάτε Ποτάμι με ΠΑΣΟΚ ή αυτόνομο Ποτάμι μόνο του». Μας απάντησαν το ίδιο και οι 3 τους. «Το συζητάτε; Ποτάμι μόνο του. Να το ψηφίσουμε». Οι νέοι θα χαράξουν την διαδρομή. Με περιέργεια και θάρρος. 

Την 1η Ιουλίου αποφασίσαμε να ταρακουνήσουμε τα νερά και να διορθώσουμε το λάθος μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες για το περσινό λάθος μας, και κάνουμε αυτό που μας ζήτησαν  αυτό το διάστημα, θα συνεχίσουμε αυτόνομα. Θα πάμε στις εκλογές και εκεί θα μας κρίνουν (θα το παλέψουμε, και ας μείνουμε και εκτός βουλής). Τα κόμματα οφείλουν να εκφράζουν τους πολίτες, όχι να γυαλίζουν τις καρέκλες των πολιτικών. Ας ανησυχούν οι επαγγελματίες πολιτικοί, και τα πελατειακά κόμματα τους, όχι εμείς, όχι το Ποτάμι. 

Οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν ένα Ποτάμι ευνουχισμένο μέλος στο ΚΙΝΑΛ να βάζει τις θέσεις του κάτω από την μονοκρατορία του ΠΑΣΟΚ.  Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ακούσουν την φωνή της λογικής, όχι την ξύλινη φωνή των πολιτικών που μας κρατούν καθηλωμένους στην κρίση.  

Μπήκαμε στην πολιτική για να προσφέρουμε, όχι για να πάρουμε. Πολίτες πολιτικοί. Πολιτικοί για τους πολίτες. Όχι επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν θα δουλέψουμε για αυτούς που μόνο παίρνουν, για τους μόνιμους ωφελούμενους, θα δουλέψουμε και για αυτούς που μόνο πληρώνουν, για αυτούς που αγωνιούν για το αύριο, για αυτούς που βγαίνουν στο εξωτερικό να βρουν αυτό που αξίζουν, για αυτούς που δεν τρέχουν στα πολιτικά γραφεία.  ​Θα είμαστε η φωνή αυτών που θέλουν να εργαστούν, δεν θα γίνουμε η φωνή αυτών που τρέχουν να διοριστούν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή της λογικής.     

Σχεδόν 212 χιλιάδες, είναι οι νέοι πολίτες 17 και 18 ετών, που από φέτος αποκτούν δικαίωμα ψήφου. Μόνο και μόνο για αυτούς αξίζει να το παλέψουμε. Να διορθώσουμε τα λάθη μας για να τους δώσουμε την σκυτάλη να συνεχίσουν αυτό που ξεκινήσαμε. Δεν θα πάμε ούτε με την ΝΔ, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα, θα πάμε με αυτούς που μας χρειάζονται, θα πάμε με αυτά τα παιδιά, θα πάμε με το Ποτάμι.