Η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο ζυγίζει 8 κιλά, είναι άσχημη και την φωνάζουν Νταγκ

Στο βιβλίο Guinness το ρεκόρ είναι κάτι λιγότερο από 5 κιλά, στην Βρετανία, το 2011.
via AP

Ο Κόλιν και η Ντόνα Κρεγκ-Μπράουν καθάριζαν τον κήπο τους στη Νέα Ζηλανδία όταν η τσάπα τους χτύπησε ένα μεγάλο αντικείμενο στο χώμα.

Το ζευγάρι άρχισε να σκάβει προκειμένου να δει τι ήταν θαμμένο. Με ένα πιρούνι το τράβηξαν και στην συνέχεια το καθάρισαν. Αφού το δοκίμασε ο Κόλιν κατάλαβε ότι πρόκειται για πατάτα.

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», είπε η Ντόνα. «Ήταν απλά τεράστια». Και όχι ακριβώς όμορφη. Η Ντόνα μάλιστα δεν διστάζει να την χαρακτηρίσει μεταλλαγμένη, στην εμφάνιση.

via AP

Αλλά είναι πολύ πιθανόν να είναι η μεγαλύτερη πατάτα που έχει καταγραφεί, καθώς ζυγίζει 7.9 κιλά κάτι που ισοδυναμεί με δύο σακιά κανονικές πατάτες ή ένα μικρό σκύλο.

Όπως είναι φυσικό η πατάτα αποτελεί την «ατραξιόν» της πόλης Χάμιλτον, κάτι σαν διασημότητα. Το ζευγάρι ονόμασε την πατάτα Νταγκ (Dug) από το τρόπο που ανακαλύφθηκε (σ.σ. dug σημαίνει σκάβω), ενώ ο Κόλιν δεν δίσταε να κατασκευάσει ένα μικρό ξύλινο καρότσι για να την κυκλοφορεί.

«Της βάλαμε καπέλο, την ανεβάσαμε στο Facebook, την πηγαίνουμε βόλτα, μέχρι και ηλιοθεραπεία κάνει. Είναι εκπληκτικό τι μπορεί να χαροποιήσει τον άνθρωπο».

Μια δεύτερη μέτρηση σε τοπικό αγροτικό κατάστημα έδειξε ότι ο Νταγκ ζυγίζει 7.8 κιλά. Στο βιβλίο Guinness η μεγαλύτερη πατάτα, είναι κάτι λιγότερο από 5 κιλά, στην Βρετανία, το 2011. Το ζευγάρι έχει κάνει αίτηση προκειμένου να καταγραφεί το νέο ρεκόρ, με αποδέκτη τον Νταγκ.

via AP
via AP
via AP
via Associated Press

Δημοφιλή