Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης θέλει την πόλη "κέντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων"

Θέλει οι πρώτοι μισθοί του να είναι σε bitcoin. Βασικός αντίπαλός στην προσπάθειά του, το Μαϊάμι που έχει τις ίδιες επιδιώξεις.
via Associated Press

Ο Έρικ Άνταμς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι θέλει λάβει τους τους τρίτους πρώτους μισθού τους σε bitcoin.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας εξελέγη αυτή την εβδομάδα και αναλαμβάνει καθήκοντα τον Ιανουάριο, διαδεχόμενος τον Μπιλ ντε Μπλάζιο και όπως έγραψε στα social media με την δήλωση για την μισθοδοσία του, θέλει να σηματοδοτήσει την πρόθεσή του να καταστήσει τη Νέα Υόρκη «κέντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων».

Τα δε σχόλια του Άνταμς φαίνεται πως θα σημάνουν και την έναρξη ενός ανταγωνισμού με τον Δήμαρχο του Μαϊάμι.

Ο επανεκλγείς δήμαρχος της πόλης Φράνσις Σουάρεζ, όπως αναφέρει το BBC, είχε ανακοινώσει πριν τον Άνταμς, μέσω Twitter ότι ο πρώτος του μισθός θα είναι σε bitcoin αλλά και πως θα ήθελε να καταστήσει το Μαϊάμι κόμβο καινοτομίας στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Ο Άνταμς, φαίνεται πως ανέβασε το ”στοίχημα” σε τρεις μισθούς και θα κονατραριστεί με τον Σουάρεζ για το ποιος δήμος θα έχει τα πρωτεία ως Μέκκα των κρυπτονομισμάτων.

″Η Νέα Υόρκη θα γίνει το κέντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων και άλλων ταχέως αναπτυσσόμενων, καινοτόμων βιομηχανιών! Απλά περιμένετε και θα δείτε!” δήλωσε ο Άνταμς.

Ο Σουάρεζ βέβαια έχει αρχίσει να εργάζεται ήδη για την εξυπηρέτηση του ίδιου στόχου. Τον Αύγουστο βοήθησε στη δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος που ονομάζεται MiamiCoin το οποίο διευθύνεται από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το CityCoins.

Στέλνει το 30% της αξίας του νομίσματος που δημιουργείται στον υπολογιστή ενός ατόμου στην πόλη και έχει συγκεντρώσει 7 εκατομμύρια δολάρια για το Μαϊάμι, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο Άνταμς είπε στο ραδιόφωνο του Bloomberg ότι θα ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο στη Νέα Υόρκη αλλά εκτιμάται πως μπορεί να συναντήσει σημαντικές αντιστάσεις από την αντιπολίτευση. Η αξία του bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, είναι εξαιρετικά ασταθής, από τότε που δημιουργήθηκε το 2009, τα κρυπτονόμισματα έχει επικριθεί έντονα στο παρελθόν για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις και η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, η οποία θα διεκδικήσει την εκλογή της ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε πρόσφατα μια εκστρατεία κατά μη εγγεγραμμένων εταιρείων κρυπτονομισμάτων.

Πηγή: BBC