Η Natalie Dormer τώρα και σεναριογράφος. Αυτός είναι ο λόγος που ετοιμάζει τη νέα ταινία τρόμου «In Darkness»

Η Natalie Dormer, η βρετανίδα ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του «Games of Thrones», βρίσκεται μπροστά και πίσω από την κάμερα για τις ανάγκες της ταινίας τρόμου «In Darkness», την οποία άρχισε να γράφει πριν από σχεδόν 10 χρόνια, απογοητευμένη από την έλλειψη «τρισδιάστατων» ρόλων για τις γυναίκες.

Η 36χρονη ηθοποιός, γνωστή επίσης από την τηλεοπτική σειρά «The Tudors» και την κινηματογραφική σειρά «The Hunger Games», στη νέα ταινία πρωταγωνιστεί υποδυόμενη το ρόλο της τυφλής πιανίστριας Σοφία που ακούει τον γείτονά της στο πάνω όροφο να δολοφονείται, με συνέπεια η ίδια να οδηγείται σε έναν σκοτεινό κόσμο εγκληματιών πολέμου.

Η Dormer άρχισε να γράφει το σενάριο το 2009 αλλά λέει ότι τα πράγματα άλλαξαν στη μεγάλη οθόνη από τότε που γυναίκες είχαν καθοριστικό ρόλο σε ταινίες όπως ο «Μαύρος Πάνθηρας» και το «Κορίτσι με το τατουάζ».

Οι γυναίκες αποτελούν το 18% των σεναριογράφων, σκηνοθετών, παραγωγών, εκδοτών και κινηματογραφιστών που εργάστηκαν στις 250 μεγαλύτερες ταινίες στις ΗΠΑ πέρυσι, ποσοστό που έχει αλλάξει ελάχιστα από το 1998, σύμφωνα με το Κέντρο για τη Μελέτη των Γυναικών στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)