Η Nissan θα παρουσιάσει 23 ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2030

Στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, η Nissan επιταχύνει περαιτέρω τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης.
NISSAN

Το τέλος αυτής της δεκαετίας θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξηλεκτρισμένο.

Ολες οι εταιρείες –λίγο πολύ- έχουν αποκαλύψει τις προθέσεις τους, παρουσιάζοντας συνεχώς υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Μάλιστα, πολλές εταιρείες έχουν δηλώσει ότι από το 2030 και μετά θα κατασκευάζουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Nissan, επιταχύνοντας το Nissan Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο όραμά της που ανακοινώθηκε το 2021, θα προωθήσει περαιτέρω τη διείσδυση των αμιγώς ηλεκτρικών και των υβριδικών μοντέλων e-POWER.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να λανσάρει 23 ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 15 αμιγώς ηλεκτρικών, έως το 2030, προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της. Ως αποτέλεσμα, ο συνδυασμός ηλεκτροκίνησης στις μάρκες Nissan και INFINITI έως το 2030 προβλέπεται να αυξηθεί σε περισσότερο από 55% παγκοσμίως, έναντι 50% της προηγούμενης πρόβλεψης.

Η ιαπωνική εταιρεία θεωρεί ότι η πρόοδος της διείσδυσης των εξηλεκτρισμένων οχημάτων, έως το 2026, θα είναι στην Ευρώπη 98% (από 75%), στην Ιαπωνία 58% (από 55%), στην Κίνα 35% (από 40%) και στις ΗΠΑ 40% (μόνο ηλεκτρικά, έως το 2030). Συνολικά, από το 40% που ήταν η αρχική πρόβλεψη, η διείσδυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα είναι άνω του 44%.

Καταλήγοντας, η Nissan θα ενισχύσει τη στρατηγική της για το Connected Car Service, από εμπλουτισμένο περιεχόμενο εντός του οχήματος, μέχρι σε λειτουργίες κατ′ απαίτηση για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών των πελατών, τεχνολογίες που υπάρχουν ήδη στο νέο Nissan Ariya.

Δημοφιλή