Η περιπέτεια μιας λαμπάδας

Συμβουλές για τους νονούς για να μην... χάσετε τ’αυγά και τα πασχάλια
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
Πασχαλινές λαμπάδες
Πασχαλινές λαμπάδες

Τι και αν οι συνθηκές είναι διαφορετικές και αυτό το Πάσχα; Η μυρωδιά του τσουρεκιού έχει πλέον απλωθεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και η προσμονή της νονάς ώρα με την ώρα μεγαλώνει! Πόσα παιδιά αυτή την εποχή δεν είναι κολλημένα στο τζάμι, περιμένοντας την πολύχρωμη λαμπάδα και το δώρο τους; Περιμένοντας εσάς! Τη νονά και το νονό.

Ο πνευματικός γονιός μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό πρόσωπο στη ζωή του παιδιού, αρκεί να αναλάβει με υπευθυνότητα το ρόλο του, δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης, αγάπης και διαθεσιμότητας.

Το παιδί μπορεί να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια να εκφράσει τυχόν σκέψεις και ανησυχίες του στο νονό.

Και αυτό γιατί ενώ πρόκειται για ενήλικα – οπότε διαθέτει γνώση και εμπειρία καταστάσεων – δεν είναι ένα πρόσωπο εξουσίας όπως ο γονιός.

Είναι ένα άτομο που πρέπει να το χαρακτηρίζει ανιδιοτελή αγάπη για το παιδί και παράλληλα καλείται να κρίνει και να λειτουργεί πιο αντικειμενικά και ίσως πιο αποστασιοποιημένα από τους γονείς.

Δώρα

Οι συναισθηματικές απαιτήσεις είναι σίγουρα οι σημαντικότερες που έχει ένα παιδί από το νονό του ή τη νονά του, ας μην ξεχνάμε ωστόσο και τη χαρά που προσφέρει ένα απλό δώρο, και φυσικά ενόψει Πάσχα, η λαμπάδα.

Στην αγορά μπορεί κανείς να βρει μια τεράστια ποικιλία σε διάφορα χρώματα με τα πιο απίθανα στολίδια.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η λαμπάδα είναι κυριολεκτικά συνοδευτικό του στολιδιού, αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Μην ξεχνάτε επίσης τα λαχταριστά σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια, αλλά και συνολάκια με ρούχα ή παπούτσια, που όλα τα παιδιά περιμένουν, και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα είστε γι’αυτά οι καλύτεροι νονοί του κόσμου!