ΔΙΕΘΝΕΣ
25/10/2018 22:49 EEST

Η πριγκίπισσα- διάδοχος του νορβηγικού θρόνου πάσχει από σπάνια ασθένεια στους πνεύμονες

Télé-Loisirs.fr

Η πριγκίπισσα- διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας, Μέτε- Μαρίτ, πάσχει από μια σπάνια, χρόνια ασθένεια στους πνεύμονες, επιβεβαίωσε η βασιλική οικογένεια.

Η Μέτε- Μαρίτ, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα- διάδοχο Χάακον το 2001, είπε ότι διαγνώστηκε με μια ασυνήθιστη μορφή ίνωσης. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, προκαλεί ουλές στους πνεύμονες και δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο την αναπνοή.

Η μέλλουσα βασίλεια της Νορβηγίας είπε ότι πιθανότατα θα πρέπει να περιορίσει τα βασιλικά της καθήκοντα κάποια στιγμή στο μέλλον. «Για μια σειρά ετών, είχα προβλήματα υγείας σε τακτική βάση, και τώρα ξέρουμε περισσότερα σχετικά με το τι είναι αυτά» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

 

Town & Country

 

«Αν και μια τέτοια διάγνωση θα περιορίζει τη ζωή μου κάποιες στιγμές, χαίρομαι που η ασθένεια ανακαλύφθηκε τόσο νωρίς. Σκοπός μου είναι ακόμα να εργάζομαι και να συμμετέχω στο επίσημο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερο» πρόσθεσε.

Η πριγκίπισσα, που έχει τρία παιδιά, γνώρισε τον μέλλοντα βασιλιά της Νορβηγίας σε μουσικό φεστιβάλ τη δεκαετία του 1990. Τον Ιανουάριο αυτό, επιβεβαίωσε πως υποφέρει από βέρτιγκο.

Ο βασιλικός γιατρός, καθηγητής Κρίστιαν Μπγιόρο, είπε πως η Μέτε- Μαρίτ βίωνε σταδιακές μεταβολές στους πνεύμονες επί σειρά ετών, και ότι η ασθένειά της είναι μάλλον απίθανο να σχετίζεται με τον τρόπο ζωής. Προς το παρόν νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο, ενώ παρακολουθείται και από ειδικούς στο εξωτερικό.

«Η πριγκίπισσα διάδοχος θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις στο μέλλον» υπογράμμισε ο καθηγητής Μπγιόρο.