Η πρόεδρος της Μολδαβίας ζητά στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, το οποίο φέρεται να έχει εκπονήσει η Ρωσία.
VLADISLAV CULIOMZA via Reuters

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σάντου απηύθυνε σήμερα έκκληση για στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση, στον απόηχο των αποκαλύψεων για σχέδιο αποσταθεροποίησης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, το οποίο φέρεται να έχει εκπονήσει η Ρωσία.

Η Μολδαβία έχει επανειλημμένως υποστεί «υβριδικές επιθέσεις» από τη Ρωσία και έχει βρεθεί αντιμέτωπη με «προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση» της χώρας, είπε η πρόεδρος Σάντου σε δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι. Υπογράμμισε πως η Μολδαβία φιλοδοξεί να αποκτήσει οπλικά συστήματα από τη Δύση, την στρατιωτική υποστήριξη της οποίας επιδιώκει.

«Πρέπει να βελτιώσουμε τις ικανότητές μας στον τομέα της Άμυνας. Βεβαίως χρειαζόμαστε βοήθεια και φυσικά συζητάμε με τους εταίρους μας για αυτό το θέμα», ανέφερε η Σάντου.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας ταξίδεψε στο Βουκουρέστι για διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις και τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, οι οποίοι τη διαβεβαίωσαν - μεταξύ άλλων - πως η Δύση θα ενισχύσει οικονομικά το Κισινάου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Δημοφιλή