Ο Τραμπ έπαιξε το «Happy» την ημέρα της σφαγής στο Πίτσμπουργκ και ο Φαρέλ Γουίλιαμς θύμωσε πολύ

Λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση στο Πιτσμπουργκ

Οι δικηγόροι του Φαρέλ Γουίλιαμς έστειλαν στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών μια προειδοποιητική επιστολή, στην οποία καταγγέλουν τη χρήση του τραγουδιού «Happy» κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης το Σάββατο, μερικές ώρες μετά την ένοπλη επίθεση στο Πιτσμπουργκ.

«Την ημέρα της μαζικής δολοφονίας 11 ανθρώπων από έναν διαταραγμένο εθνικιστή, έπαιξες το συγκεκριμένο τραγούδι του Φαρέλ σε ένα κοινό κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής εκδήλωσης», έγραφε η επιστολή που εστάλη τη Δευτέρα και πρώτη δημοσίευσε ο ιστότοπος The Hollywood Reporter. «Δεν υπήρχε τίποτα ”χαρούμενο” στην τραγωδία που έζησε η χώρα το Σάββατο και δεν είχες καμία άδεια για να χρησιμοποιήσεις το τραγούδι».

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση σε εβραική συναγωγή στο Πιτσμπουργκ της Πενσυλβανία. Πρόκειται για πιθανόν την πιο πολύνεκρη επίθεση αντισημιτικού χαρακτήρα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ύποπτος δράστης Ρόμπερτ Μπόουερς, 46 ετών, είχε ιστορικό καθώς αναρτούσε αντιεβραικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο και όπως αναφέρουν οι μάρτυρες, φώναζε κατά τη διάρκεια της επίθεσης τη φράση «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Μετά την επίθεση, ο Τραμπ χαρακτήρισε την επίθεση ως «προσβολή στην ανθρωπότητα» και αργότερα την ίδια μέρα παραβρέθηκε σε δυο εκδηλώσεις.

Η επιστολή από τους δικηγόρους του Φαρέλ έγραφε ότι ο καλλιτέχνης «δεν έχει και δεν θα επιτρέψει ποτέ τον Τραμπ να χρησιμοποιήσει δημόσια οποιοδήποτε τραγούδι του». Ο δημοφιλής τραγουδιστής και παραγωγός δεν είναι ο πρώτος που απαιτεί να μην χρησιμοποιηθεί η μουσική του στις εκδηλώσεις του Τραμπ. Το 2016, το διάσημο ροκ συγκρότημα Queen κατείγγειλαν τη χρήση του «We Are the Champions» κατά την παρουσίαση του τότε υποψήφιου Τραμπ. Νωρίτερα το 2018, ο frontman των Aerosmith επίσης έστειλε επιστολή, απαιτώντας από τον πρόεδρο να σταματήσει να παίζει τα τραγούδια της μπάντας στις προεκλογικές καμπάνιες.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική εκδοχή της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.