Η πρόταση της εισαγγελεώς στη δίκη Καμπανού: Ένοχοι και οι 12 για ανθρωποκτονία

Τρεις μέρες κράτησε η "μαραθώνια" αγόρευσή της. « Σε έναν "ανορθόδοξο πόλεμο" η νίκη σημαίνει καταδίκη».
Eurokinissi Sports

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της που κράτησε 3 μέρες.

«Λυπάμαι πραγματικά έχουμε 12 νέα παιδιά που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους κι όχι το σκοτάδι. Σε έναν ”ανορθόδοξο πόλεμο” η νίκη σημαίνει καταδίκη». Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την μαραθώνια αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, προτείνοντας την καταδίκη και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του ’Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που τέλεσαν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Όπως είπε η εισαγγελέας, εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία του Άλκη εννιά κατηγορούμενοι, πλην του έκτου και του όγδοου οι οποίοι είχαν συνδρομή σε αυτές τις πράξεις, ενώ έχει χαρακτηρίσει ως «αρχηγό» τον πρώτο.

Για τον κατηγορούμενο που κρατούσε το δρεπάνι, ανέφερε: «με πλήρη συναίσθηση χτύπησε και τα τρία θύματα». Για τον 12ο κατηγορούμενο που αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, η κ.Κλιάμπα ανέφερε «και γνώριζε, και αποδέχθηκε και συμμετείχε τα εγκλήματα που έγιναν εκείνο το βράδυ».

Πρότεινε την ενοχή του 1ου για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας φίλου του Άλκη, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας δεύτερου νεαρού. Για τον 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 11ο και 12ο πρότεινε την ενοχή τους για ανθρωποκτονία με δόλο του Άλκη, απόπειρα ανθρωποκτονίας του φίλου του, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του δεύτερου νεαρού τραυματία.

Για τον 10ο πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία με δόλο του Άλκη, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο του φίλου του και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο του δεύτερου νεαρού.

Για τον 6ο και 8ο πρότεινε ενοχή για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο του Άλκη, συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του φίλου του και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του δεύτερου νεαρού.

Όλοι κατηγορούνται για επίθεση με αθλητικό υπόβαθρο και για κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

«Δράμα σφραγισμένο με θάνατο»

Τεκμηριώνοντας την πρότασή της, η εισαγγελέας ανέφερε πως όλοι οι κατηγορούμενοι «ξεκίνησαν να σκοτώσουν και το πέτυχαν, συμμετείχαν με τον ίδιο ανθρωποκτόνο δόλο», ενώ σχολιάζοντας τα όπλα που είχαν μαζί τους (όπως δρεπάνι, μαχαίρια, ”κάραμπιτ”, πτυσσόμενα γκλοπ, στειλιάρια κλπ.), σχολίασε ότι «με αυτά ορμάς σαν αγρίμι, σαν θηρίο για να αφαιρέσεις ανθρώπινες ζωές».

«Μη σας ξεγελάει αυτό το προσωπείο- το αληθινό πρόσωπο είναι αυτό που είδαμε στα βίντεο της δικογραφίας» είπε η κ. Κλιάμπα, κάνοντας λόγο για «δράμα» με σκηνοθέτη τον 1ο κατηγορούμενο και πρωταγωνιστές τους υπόλοιπους 11. «Ένα δράμα σφραγισμένο με θάνατο και χειροκρότημα- το δικό τους χειροκρότημα (σ.σ. επειδή οι ίδιοι πανηγύριζαν για το «κατόρθωμά» τους, όπως ανέφερε)» είπε η κα. Κλιάμπα.

Πηγή: ertnews,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή