ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2019 19:30 EEST | Updated 16/05/2019 19:31 EEST

Η Ριάνα εξοργίστηκε με το νόμο για τις αμβλώσεις στην Αλαμπάμα και δεν φοβάται να το δείξει

;Eστειλε ένα καυστικό μήνυμα σε όλους όσους κατηγορεί για τον νέο, σκληρό, νόμο.

SIPA USA/PA Images

Η Αλαμπάμα έγινε μέσα σε μια μέρα η Πολιτεία των ΗΠΑ με την αυστηρότερη νομοθεσία κατά των αμβλώσεων αφού πλέον απαγορεύεται ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Η νέα ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας πολλών αμερικανικών Πολιτειών όπου κυβερνούν Ρεπουμπλικάνοι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ άλλωστε έχει πολλάκις και με κάθε τρόπο προσπαθήσει να παρακωλύσει κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την επιλογή της άμβλωσης.

Η Ριάνα, τραγουδίστρια και πλέον επιχειρηματίας, δεν πήρε τόσο ψύχραιμα την απόφαση καθώς μπήκε στο twitter και έστειλε ένα καυστικό μήνυμα σε όλους όσους κατηγορεί για τον νέο, σκληρό, νόμο.

«Κοιτάξτε. Αυτοί είναι οι ηλίθιοι που παίρνουν τις αποφάσεις για τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ στην Αμερική. Κυβερνήτη Κέι Άιβι.... ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ».

Οι αντιδράσεις κάτω από την δημοσίευση ήταν χιλιάδες και ήταν πάρα πολύ εκείνοι που την στήριξαν και συμφώνησαν μαζί της.

Η άμβλωση είναι παράνομη στην Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο, που βρίσκονται στην Ευρώπη, αλλά όχι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και στο Βατικανό. Στον υπόλοιπο κόσμο, η άμβλωση απαγορεύεται στις: Κονγκό, Αίγυπτος, Γκαμπόν, Γουινέα-Μπισάου, Μαδαγασκάρη, Μαυριτανία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Σενεγάλη, στην Αφρική. Ονδούρα, Νικαράγουα, Σαλβαδόρ, Σουρινάμ, Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία στην Αμερική. Φιλιππίνες, Παλάου και Λάος στην Ασία.

 

Sponsored Post