Η Ryanair δίνει 22 δισ. δολάρια για 210 αεροσκάφη Boeing MAX-8200

Μια από τις μεγαλύτερες παραγγελίες αεροσκαφών –και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, από τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.
Ryanair
Ryanair
Ryanair

Από τη στιγμή που το αεροσκάφος Boeing MAX έχει πιστοποιηθεί από την FAA για να επιστρέψει σε λειτουργία, η Ryanair προχώρησε σε μια νέα παραγγελία με την αμερικανική Boeing (μόνο από αυτή παίρνει αεροσκάφη) για 75 νέα MAX-8200, η οποία αυξάνει την παραγγελία της για το αεροσκάφος Boeing «Gamechanger» από 135 σε 210, με συνολική αξία άνω των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ryanair θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη, με αποδοτικότητα καυσίμου και φιλικά προς το περιβάλλον, από τις αρχές του 2021 και η παραγγελία των 210 νέων αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Η Ryanair, η οποία (πριν από την κρίση Covid-19) είχε μεταφέρει περισσότερους από 150 εκατομμύρια επιβάτες, θα χρησιμοποιήσει αυτά τα νέα αεροσκάφη για να αυξήσει τις υπηρεσίες χαμηλών ναύλων σε νέες χώρες και περιοχές της ΕΕ, γεγονός που θα ενθαρρύνει τους πολίτες της Ευρώπης και τη βιομηχανία ταξιδιών της, για να ανακάμψει από την πανδημία Covid-19, μόλις το εμβόλιο θα αρχίσει να κυκλοφορεί το 2021 και η ζωή επιστρέφει στο φυσιολογικό επίπεδο.

Το αεροσκάφος Boeing 737 MAX-8200 παρέχει 8 επιπλέον θέσεις ανά πτήση, αλλά καταναλώνει 16% λιγότερα καύσιμα και μειώνει τις εκπομπές θορύβου κατά 40%. Αυτό το νέο αεροσκάφος Boeing 197 θέσεων, βοηθά τη Ryanair να μειώσει τα κόστη και να παρέχει χαμηλότερους ναύλους και χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 και θορύβου, καθιστώντας την πιο πράσινη και πιο καθαρή αεροπορική εταιρεία, βοηθώντας την εταιρεία να φτάσει στο στόχος της, να είναι ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Boeing και τους πιλότους της, αλλά και με την EASA, που θα πιστοποιήσει αυτά τα αεροσκάφη στην Ευρώπη και θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση των πιλότων και των πληρωμάτων, στους 3 νέους προσομοιωτές Boeing MAX στο Δουβλίνο και στο Stansted.

Δημοφιλή