Η συγκινητική ιστορία ενός στρατιώτη: Επανενώθηκε με το κουτάβι που είχε σώσει στη Συρία

Ενας βετεράνος του Βρετανικού Στρατού, ο οποίος εκκαθάρισε τους IEDs στη Συρία , επανασυνδέθηκε με το αδέσποτο σκυλί που βρήκε στα συντρίμμια της πόλης Ρακά μετά την τετράμηνη μάχη για την απελευθέρωση της πόλης από το ισλαμικό κράτος.

O Σον Λάιντλοου , 30 ετών, βρήκε τη σκυλίτσα μαζί με τέσσερα άλλα νεκρά κουτάβια, όταν την άκουσε να φωνάζει κάτω από μια μεγάλη πλάκα από σκυρόδεμα. Βρισκόταν στα συντρίμμια ενός σχολείου που είχε καταρρεύσει. Την ονόμασε Μπάρι. Της προσέφερε νερό, φαγητό και την πήρε μαζί του.

Τις πρώτες ημέρες, μάλιστα, φοβόταν, δεν τον άφηνε να την ακουμπά. Με τον καιρό έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.

«Ζούσε μαζί μου, κοιμόταν στο δωμάτιο μου, ερχόταν στο στρατόπεδο» αναφέρει στη Metro, o Σον.

Μετά από τέσσερις μήνες, όμως, η αποστολή του στη Συρία τελείωσε κι έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αναγκαστικά η Μπάρι θα έμενε πίσω. Ήταν ευτυχισμένος που θα επέστρεφε, αλλά παράλληλα λυπημένος που θα άφηνε τη σκυλίτσα στην εμπόλεμη ζώνη. Έτσι, σκέφτηκε την καλύτερη ιδέα.

Επικοινώνησε με τη «War Paws», μια ΜΚΟ από το Ιράκ που ειδικευόταν στην απομάκρυνση των σκύλων από τις εμπόλεμες ζώνες. Ο Σον άρχισε να μαζεύει χρήματα για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του. Συγέντρωσε 5.160 ευρώ για το πρότζεκτ του.

Φυσικά το ταξίδι για να φτάσει στον Σον δεν ήταν δύσκολο για τη Μπάρι. Έπρεπε πρώτα να πετάξει για το Ιράν. Εκεί ελέγχθηκε και έκανε τα απαραίτητα εμβόλια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ιορδανία, όπου πέρασε πάνω από δύο μήνες σε καραντίνα.

Ο Σον γύρισε στη Βρετανία και ενώ ήταν έτοιμος να επιστρέψει πίσω και να δει την Μπάρι, του έστειλαν μήνυμα πως η αποστολή ακυρώνεται. Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ενημερώθηκε ήταν να επικοινωνήσει με την ΜΚΟ για να φέρει την Μπάρι στη Βρετανία.

Το σχέδιο να έρθει η Μπάρι στο Χίθροου του Λονδίνου «ναυάγησε» διότι δεν είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Και ενώ ο Σον ήταν έτοιμος να πάει στην Ιορδανία για να την πάρει μαζί του, ο επικεφαλής της ΜΚΟ είχε πάρει την πρωτοβουλία και την έστειλε μαζί με ακόμα έναν σκύλο στο Παρίσι.

Όμως επανενώθηκαν μια και καλή στις αρχές Νοεμβρίου- εφτά μήνες μετά την τελευταία τους συνάντηση- στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού. Σον και Μπάρι πήγαν μαζί σε πέντε χώρες, δύο εμπόλεμες ζώνες και διένυσαν 3.000 μίλια.

«Έσωσα τη ζωή της Μπάρι, αλλά νιώθω πως και αυτή έσωσε τη δική μου. Όταν δουλεύεις σε εμπόλεμες ζώνες, γυρνάς στη σκηνή σου και είσαι μόνος. Όταν έχει παρέα μπορείς να παίξεις, να εκπαιδεύσεις, η Μπάρι με βοηθούσε να μην σκέφτομαι όλα όσα έβλεπα και έκανα έξω από το καμπ» λέει ο Σον για το νέο του πια κατοικίδιο.

View this post on Instagram

How time flies 😂😂

A post shared by Sean Laidlaw (@sean_lilo) on

«Σκέφτομαι ότι είναι μαζί μου και η ζωή είναι καλύτερη. Το ξέρω είναι σουρεάλ. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου ήταν μήπως δεν με αναγνώριζε αλλά ενθουσιάστηκα μόλις με κατάλαβε στο αεροδρόμιο. Είναι υπέροχο να έχω πάλι μαζί μου τον σκύλο μου. Στο μέλλον θα ταξιδέψουμε μαζί σε όλο τον κόσμο».