Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας αυτές τις μέρες

Ξηρή ατμόσφαιρα, εσωτερικοί ρύποι, χρήση της κουζίνας, στρες είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που επηρεάζουν το δέρμα μας.
Beauty portrait of smiling woman in towel on head with soft healthy skin removing make up with cotton pad isolated on white background. Skincare cleansing spa relax concept
Iuliia Zavalishina via Getty Images
Beauty portrait of smiling woman in towel on head with soft healthy skin removing make up with cotton pad isolated on white background. Skincare cleansing spa relax concept

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, που είμαστε συνεχώς μέσα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι το δέρμα μας προστατεύεται. Φυσικά δεν είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλές από τις συνηθισμένες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως ηλιακή
ακτινοβολία και ρύπανση, αλλά υπάρχουν άλλες επιπτώσεις στο δέρμα μας, κυρίως από την ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα συστήματα θέρμανσης και τους εσωτερικούς ρύπους, ειδικά από την χρήση της κουζίνας. Αλλά την μεγαλύτερη επίδραση στο δέρμα μας έχει το στρες που δημιουργείται από το αίσθημα του περιορισμού.

Σωστός καθαρισμός

Μέσα στο σπίτι, το δέρμα αντιμετωπίζει εσωτερικούς ρύπους, ειδικά όταν μαγειρεύουμε συχνά. Ο χρόνος που περνάμε στην κουζίνα εκθέτει το δέρμα μας σε πτητικά σωματίδια που οξειδώνουν τον ιστό και αυξάνουν το επίπεδο φλεγμονής του δέρματος. Ο εντατικός καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας, με σκοπό να εξαλειφθούν πλήρως όλα αυτά τα σωματίδια αλλά και οι υπόλοιποι βλαβεροί ρύποι.

Το στρες

Το άγχος προκαλεί πτώση των κερατινοκυττάρων του δέρματος μειώνοντας έτσι την ανανέωσή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές φθορές στο αμυντικό σύστημα του. Με λίγα λόγια προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το δέρμα σας.

Η έλλειψη καθαρού αέρα

Η έλλειψη καθαρού αέρα σημαίνει ότι το δέρμα δυσκολεύεται να μείνει οξυγονωμένο και φωτεινό. Ειδικά όταν η μικροκυκλοφορία επιβραδύνεται λόγω της έλλειψης της σωματικής άσκησης, η οποία συνήθως διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Τα κύτταρα στερούνται θρεπτκών ουσιών και η λειτουργία τους επιβραδύνεται. Καθώς περνούν οι μέρες το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο θαμπό, πιο εύθραυστο. Όσο για την θέρμανση του σπιτιού, αν και απαραίτητη, συνήθως είναι υψηλή μέχρι να μπουν οι ζεστές μέρες της Άνοιξης, κάτι το οποίο ενισχύει την αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Ανάμεσα στον καθαρισμό και την ενυδατική περιποίηση της επιδερμίδας, αφιερώστε λίγο χρόνο να κάνετε μασάζ στο δέρμα σας για να τονώσετε την μικροκυκλοφορία και τον κυτταρικό μεταβολισμό. Πριν εφαρμόσετε το προϊόν περιποίησης, βάλτε τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να τονώσετε το δέρμα ακόμα περισσότερο.