Η Turkish Airlines γιόρτασε 75 χρόνια διεθνών πτήσεων - η Αθήνα παρθενικός προορισμός το 1947

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία πετά σε περισσότερους διεθνείς προορισμού από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
Η Ιωάννα Παπαδοπούλου με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και στελέχη της Turkish Airlines
Η Ιωάννα Παπαδοπούλου με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και στελέχη της Turkish Airlines
ΔΑΑ

Ισως ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι η Turkish Airlines πραγματοποίησε την πρώτη της διεθνή πτήση και μάλιστα στην Αθήνα.

Στην μεταπολεμική Ελλάδα, του 1947 και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου, το πρώτο DC-3 της Turkish Airlines προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Αθηνών, προερχόμενο από την Αγκυρα, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Αυτή ήταν η απαρχή μιας 75χρονης ταξιδιωτικής πορείας του τουρκικού αερομεταφορέα, ο οποίος, στην πορεία, κατάφερε να πετά σε περισσότερους διεθνείς προορισμούς από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, με 128 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Η Turkish Airlines γιόρτασε στην Αθήνα, αυτή την επέτειο, με πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους, και αυτό το γεγονός σηματοδοτεί ότι τα κράτη, οι χώρες, έχουν πολλά περισσότερα να τους ενώνουν, παρά να τους χωρίζουν.

«Αν σκεφτούμε ότι η ιστορία της αεροπορίας δεν υπερβαίνει τα 100 χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι μεγαλώσαμε μαζί και αγκαλιάζουμε το σήμερα υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον», ανέφερε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Turkish Airlines, Ahmet Olmustur.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «Έχοντας μεταφέρει 5 εκατομμύρια επιβάτες σε 37.000 πτήσεις από την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση της Turkish Airlines σταδιακά αυξήθηκε κατά 5 φορές, φτάνοντας σε ένα ετήσιο ρεκόρ όγκου κίνησης 500.000 επιβατών το 2019, χρονιά ρεκόρ όλων των εποχών και για το αεροδρόμιό μας».

Σήμερα, η Turkish Airlines πραγματοποιεί 21 πτήσεις προς Αθήνα και 7 πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε εβδομαδιαία βάση.

Popular in the Community