Η συναρπαστική ιστορία πίσω από το παλαιότερο σπίτι σε όλη τη Νέα Υόρκη

Χρονολογείται τουλάχιστον από το 1652 και βρισκόταν υπό την κατοχή της οικογένειας Γουίκοφ για αιώνες.
The New York Historical Society via Getty Images

Μία ολλανδική αγροικία, που βρίσκεται στο Ανατολικό Έλμχερστ, στο Μπρούκλιν, υπολογίζεται ότι χτίστηκε ανάμεσα στο 1654 -1656 αποτελεί την παλιότερη κατοικία της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το σπίτι Γουίκοφ το οποίο θεωρείται εξαιρετικό παράδειγμα του ολλανδικού αποικιακού στυλ. Χρονολογείται τουλάχιστον από το 1652 και βρισκόταν υπό την κατοχή της οικογένειας Γουίκοφ για αιώνες.

Το σπίτι χτίστηκε αρχικά από τον Βούτερ Βαν Τούιλλερ, έναν Ολλανδό αξιωματούχο το 1636. Το 1652, ο Ολλανδός μετανάστης Πίετερ Κλαέσεν Γουίκοφ αγόρασε το σπίτι από τον Βαν Τούιλλερ αφού ο τελευταίος επέστρεψε στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μουσείου, η Ένωση Γουίκοφ, η οποία υποστηρίζει το σπίτι, είναι η ίδια ιστορικό τεχνούργημα, που χρονολογείται από πάνω από 70 χρόνια.

Ιδρύθηκε το 1937 για να «προωθήσει το ενδιαφέρον για τον Πίετερ Κλαέσεν Γουίκοφ, τους απογόνους του, και το σπίτι του Πίετερ Κλαέσεν Γουίκοφ που βρίσκεται στο τμήμα Φλάτλαντς του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης».

Αυτό το μουσείο διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στην ιστορία της αρχιτεκτονικής συντήρησης της Νέας Υόρκης. Ήταν το πρώτο ορόσημο που ορίστηκε από την Επιτροπή Προστασίας Σημείων της Νέας Υόρκης το 1965, όταν σχηματίστηκε η Επιτροπή. Τρία χρόνια αργότερα ορίστηκε Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο.

Πηγή: Laughingsquid

Popular in the Community