Εχασε τη δουλειά του εξαιτίας ενός meme με τον Χίτλερ - Δύο χρόνια μετά δικαιώθηκε

Παρόλο που ταλαιπωρήθηκε με δικαστικές διαμάχες, βρήκε τελικά το δίκιο του.
|
Huffpost GR

Ενας εργαζόμενος σε διυλιστήριο της BP στην Αυστραλία απολύθηκε γιατί σατίρισε την εταιρεία με στιγμιότυπο από την ταινία του 2004 που περιγράφει τις τελευταίες ώρες του Αδόλφου Χίτλερ και των στενών συνεργατών του.

Ο Σκοτ Τρέισι, όπως μας ενημερώνει το BBC, δημοσίευσε ένα meme με τον Χίτλερ από την ταινία “Downfall”, με σκοπό να κατακρίνει τη στάση της ΒΡ στις διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών.

Το σατιρικό στιγμιότυπο δημοσιεύτηκε σε μια κλειστή ομάδα στο Facebook αλλά εντοπίστηκε από τους υπεύθυνους προσωπικού της πετρελαϊκής εταιρείας, παρεξηγήθηκαν και απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες τον κ. Τρέισι. Κατά την εταιρεία, ήταν εξαιρετικά προσβλητικό και απαράδεκτο.

Ωστόσο, ο Τρέισι δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Και δύο χρόνια μετά, δικαιώθηκε.

Κινήθηκε νομικά κατά της BP και μετά από μια διαδικασία που κράτησε δύο χρόνια ενημερώθηκε πως το αρμόδιο δικαστήριο τον δικαίωσε. Ετσι, θα λάβει αποζημίωση 200.000 δολαρίων που αντιστοιχεί στους χαμένους μισθούς της διετίας και σε ασφαλιστικές εισφορές. «Το να ταλαιπωρείς έναν τίμιο εργαζόμενο επειδή κάποιοι μεγαλόσχημοι δεν κατάλαβαν ένα αστείο δεν αποτελεί σωστή εταιρική συμπεριφορά» σχολίασε σε εφημερίδα της Αυστραλίας ο γραμματέας της ένωσης εργατών της χώρας.

Αν και η BP έκανε ένσταση για το ποσό, με την σκέψη ότι ο υπάλληλος θα μπορούσε αυτά τα δύο χρόνια θα μπορούσε να βρει άλλη δουλειά, εν τέλει απορρίφθηκε.

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα