ΔΙΕΘΝΕΣ
06/07/2020 07:09 EEST

Ισραήλ: Υπάλληλοι του ΟΗΕ επιδόθηκαν σε ερωτικές περιπτύξεις σε υπηρεσιακό όχημα

Καταγράφηκαν σε βίντεο που έγινε viral και απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

ASSOCIATED PRESS

Δύο υπάλληλοι της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Ισραήλ απολύθηκαν, όταν ένα ροζ βίντεο με πρωταγωνιστές τους ίδιους έγινε viral στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μέλη του Οργανισμού Εποπτείας Εκεχειρίας των Ηνωμένων Εθνών (UNTSO), μιας στρατιωτικής αποστολής παρατηρητών στο Ισραήλ, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν μέσα στο υπηρεσιακό όχημα, όπου έλαβαν χώρα οι ερωτικές περιπτύξεις σε μεγάλο δρόμο του Τελ Αβίβ.

Το βίντεο των 18 δευτερολέπτων δείχνει έναν άνδρα με λευκή στολή, στο πίσω κάθισμα του υπηρεσιακού οχήματος του ΟΗΕ και από πάνω του μια γυναίκα με κόκκινο φόρεμα, καθώς ένας άλλος άνδρας κοιτάζει από το μπροστινό κάθισμα.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό ΧαΓιακρόν, στο παραθαλάσσιο μέτωπο της ισραηλινής πρωτεύουσας και έκανε τον γύρο του διαδικτύου στα τέλη Ιουνίου, ωθώντας τον ΟΗΕ να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Οι απολύσεις ήταν επιβεβλημένες «δεδομένης της σοβαρότητας των κατηγοριών για μη τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται από τους διεθνείς δημόσιους υπαλλήλους», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζάρικ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Το UNTSO «εμπλέκεται εκ νέου σε μια ισχυρή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να υπενθυμίσει στο προσωπικό του τις υποχρεώσεις του έναντι του Κώδικα Συμπεριφοράς των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε. Οταν το βίντεο πρωτοεμφανίστηκε, ο Ντουζάρικ είπε σε δημοσιογράφους ότι «σοκαρίστηκε και ενοχλήθηκε βαθιά» από αυτό.

Ο εν λόγω οργανισμός ιδρύθηκε το 1948, αρχικά για να παρακολουθεί την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του. Παραδόξως, παραμένει στην περιοχή, παρόλο που στο μεσοδιάστημα έχουν γίνει δύο μεγάλοι πόλεμοι το 1967 και το 1973.

(με πληροφορίες από RT)