ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2020 13:07 EEST | Updated 03/07/2020 13:41 EEST

Η πολυτελής βίλα του 1 εκατομμυρίου στην οποία κρυβόταν η Γκισλέιν Μάξγουελ

Κανείς δεν γνωρίζει πολλά για την συναλλαγή και πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε.

Dronebase Dronebase / Reuters

Σε ένα ακίνητο 156 στρεμμάτων στο Νιου Χάμσαϊρ φαίνεται πως κρυβόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα η πρώην συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ που συνελήφθη την Πέμπτη από το FBI.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, το πολυτελές σπίτι αγοράστηκε πέρσι για ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα από μια συμφωνία που πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα. Αυτό αναφέρουν δύο άτομα που γνωρίζουν καλά τον διακανονισμό για την συναλλαγή.

 

Η αριστοκρατική κατοικία στο Μπράντφορντ αγοράστηκε τον Δεκέμβριο μέσω μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, με την ονομασία Granite Reality LLC, που ιδρύθηκε τον προηγούμενο μήνα. Η τιμή πώλησης ήταν τα 1.070.750 δολάρια.

Brian Snyder / Reuters

 

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν γνώριζε την ταυτότητα του αγοραστή, ούτε και ο εκπρόσωπος του προηγούμενου κατόχου.

«Ο πελάτης ήταν ανώνυμος», είπε το ίδιο άτομο, σύμφωνα με το NBC News.

O τόπος διαμονής της Μάξγουελ που αποφάσισε να κρυφτεί όταν ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, παρέμεινε ένα μυστήριο μέχρι την σύλληψή της στην μικρή αγροτική πόλη των περίπου 1.600 ατόμων.

Dronebase Dronebase / Reuters

 

Η γυναίκα κατηγορείται πως βοηθούσε τον Επστάιν, που αυτοκτόνησε το 2019 εν αναμονή της δίκης του, να βρίσκει ανήλικες κοπέλες και να τις εκδίδει για σεξ και πλούσιους και ισχυρούς άνδρες.

Το μεγάλο σπίτι βρίσκεται στην κορυφή ενός δρόμου και είναι η ιδανική τοποθεσία για κάποιον που θέλει να απομονωθεί.

Brian Snyder / Reuters

 

«Αν ψάχνετε για ένα μέρος για να κρυφτείτε, δεν θα βρείτε καλύτερο», τόνισε το άτομο που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του σπιτιού. «Είναι ένα υπέροχο σπίτι σε μέσα στο πράσινο και χρειάζεται να περπατήσει κανείς πολύ για να φτάσει εκεί. Κανένας δεν θα σε ενοχλήσει στο συγκεκριμένο μέρος», πρόσθεσε.

ASSOCIATED PRESS