ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/03/2020 12:05 EET

Ευέλικτη πολιτική επανέκδοσης εισιτηρίων από τη Lufthansa

Τα νέα εισιτήρια που αγοράζονται έως και τις 31 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκδοθούν χωρίς χρέωση.

ASSOCIATED PRESS

Όλα έχουν αλλάξει στον αεροπορικό τομέα, λόγω των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Air Dolomiti, αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν πιο ευέλικτες επιλογές επανέκδοσης εισιτηρίων. Η νέα διευρυμένη πολιτική απαλλαγής από χρέωση επανέκδοσης, θα εφαρμοστεί τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε μελλοντικές εκδόσεις εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο. 

Με άμεση ισχύ, έως τις 31 Μαρτίου 2020, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου θα άρουν τις χρεώσεις επανέκδοσης εισιτηρίων, που θα εκδοθούν για όλες τις πτήσεις σε όλο τον κόσμο και θα προσφέρουν μια επανέκδοση δωρεάν, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά. Οι επιβάτες μπορούν στο μέλλον να επανεκδίδουν τα εισιτήρια με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς κάποια χρέωση.  

Η νέα πολιτική, για υπάρχουσες κρατήσεις, θα εφαρμοστεί παγκόσμια για όλα τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί πριν τις 5 Μαρτίου και με ημερομηνία ταξιδιού έως και τις 30 Απριλίου 2020. Οι επιβάτες μπορούν να επανεκδίδουν τα εισιτήριά τους με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς καμία χρέωση, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά. 

Πάντως, τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού πρέπει να είναι ίδια. Αν ο αρχικός ναύλος δεν είναι πλέον διαθέσιμος, θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά και η επανέκδοση πρέπει να γίνει πριν από την αρχική ημερομηνία ταξιδιού. 

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 210.52.12.054.

Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.  Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Sponsoed Post