ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/03/2020 11:18 EEST | Updated 30/03/2020 11:21 EEST

Έφτασε τα ξημερώματα νέα πτήση από την Κίνα με υγειονομικό υλικό

Πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων Εφοπλιστών.

Panos Toumasis

Με το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean που προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έφθασαν στην Ελλάδα 1,7 εκατομμύρια μάσκες και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με σειρά πτήσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 13 εκατομμύρια απλές χειρουργικές μάσκες και μέτρα ατομικής προστασίας όπως εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου.

Όπως ενημερώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού από την Ελλάδα που προέρχεται από δωρεές.

Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean αλλά και πτήσεις Cargo.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές και μεταφέρουν υγειονομικό υλικό.

Το κόστος της προμήθειας αλλά και της μεταφοράς του υλικού στην Ελλάδα καλύπτεται κυρίως από δωρεές ιδρυμάτων και εταιρειών.

Η μεταφορά του υλικού γίνεται από την πόλη Τιεντσίν της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China η οποία μετέφερε προ ημερών στην Ελλάδα από την Κίνα ως δωρεά 1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό.

 
 
Panos Toumasis
Panos Toumasis
Panos Toumasis