Είδε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την εξέλιξη του μετρό της πόλης

Διαβεβαίωση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ότι θα παραδοθεί το 2023.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών στο μετρό της πόλης, ένα έργο πνοής, με πικρό παρελθόν, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισκέφθηκε τα εργοτάξια της βασικής γραμμής του μετρό.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Κουρέτα, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου, ως εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, ο δήμαρχος περιηγήθηκε στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, καθώς και τους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρακολούθησε ορισμένες από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, στο επιβλητικό συγκρότημα δομημένης επιφάνειας 90.000 τ.μ., που θα στεγάζει ορισμένες από τις σημαντικότερες λειτουργίες του μετρό, ο δήμαρχος αρχικά περιηγήθηκε στο βόρειο συγκρότημα του αμαξοστασίου, εκεί όπου βρίσκονται ήδη οι 7 από τους συνολικά 18 συρμούς της βασικής γραμμής του μετρό και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και στο εσωτερικό ενός από τους συρμούς, οι οποίοι αποτελούνται από τέσσερα βαγόνια δυναμικότητας 450 επιβατών.

Στη συνέχεια, μέσω της μεταλλικής πεζογέφυρας, που συνδέει τα δύο επιμέρους κεντρικά συγκροτήματα του αμαξοστασίου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πήγε στο δεύτερο συγκρότημα, όπου φιλοξενείται το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ), σημείο από το οποίο θα πραγματοποιείται ο χειρισμός των αυτόματων (χωρίς οδηγό) συρμών.

Στον σταθμό Αγίας Σοφίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρακολούθησε τις εργασίες σκυροδεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο από την ανάδοχο κοινοπραξία. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην αποβάθρα του σταθμού, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις μέχρι σήμερα ολοκληρωμένες εργασίες επιδομής των δίδυμων σηράγγων του μετρό και η περιήγηση ολοκληρώθηκε στο κεντρικό εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου, με την αντιπροσωπεία να επιθεωρεί τις εργασίες αποκάλυψης των αρχαιοτήτων που είχαν καλυφθεί παλαιότερα με άμμο με σκοπό την προστασία τους από τυχόν φθορές, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών έργων.

Την διαβεβαίωση ότι η πορεία του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και πως θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2023, εξέφρασε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Δημοφιλή