ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/01/2017 05:08 EET | Updated 23/01/2017 05:08 EET

Αναδίπλωση Παπαδημητρίου: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου, ήταν λάθος διατύπωση

Eurokinissi

Δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου, δήλωσε τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συμπληρώνοντας πως ο θόρυβος που προκλήθηκε την Κυριακή οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητους είναι αδιαπραγμάτευτη για την Κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Ο κ. Παπαδημητρίου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι το 2017 θα υπάρχει ανάπτυξη, ενώ αμφισβήτησε ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι υψηλή.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαδημητρίου είχε δηλώσει από τα Τρίκαλα πως «το αφορολόγητο και άλλα, διαπραγματεύονται»,

«Όπως ξέρετε προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό, δεν το ξέρω», συμπλήρωσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει.

Διαβάστε επίσης: Η πρόταση της κυβέρνησης: Επέκταση του «κόφτη» και νέα μέτρα μετά το 2018 ως διασφάλιση για την επίτευξη των στόχων